Zaandam,
24
februari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

100 nieuwe bewuste & feel good producten

Albert Heijn lanceert 100 nieuwe bewuste & feel good producten

Vanaf volgende week breidt Albert Heijn het schap met bewuste & feel good producten flink uit. Het gaat om ruim 100 nieuwe producten die inspelen op de behoeften van klanten met een bewuste levensstijl. Het nieuwe assortiment varieert van ontkiemde producten en pasta’s op basis van peulvruchten, oergranen en zeewier, tot pure fruit- en groente snacks en repen.

Variatie en nieuwe smaken

Consumenten zijn steeds meer op zoek naar pure producten die minder zijn bewerkt. Ze gaan voor meer plantaardig en minder vlees, en lekkere en voedzame tussendoortjes. Daarom biedt Albert Heijn hierin steeds meer keuze. Met heel veel verse producten op de groente- en fruitafdeling, met een breed assortiment biologische producten en met bewuste en feel good producten in het houdbare schap. Dit schap wordt vanaf volgende week flink uitgebreid. Sophie Alkemade, category manager bewuste voeding: "Met deze producten kunnen onze klanten nog meer variëren in hun dagelijks eetpatroon en volop nieuwe smaken ontdekken".

Houdbare producten zonder toevoegingen

Het nieuwe assortiment met bewuste en feel good producten wordt in één keer flink uitgebreid met ruim 100 nieuwe producten in vier categorieën:

Persfoto

  • Pasta's op basis van peulvruchten, zoals rode linzen of kikkererwten. En pasta's op basis van haver, quinoa en boekweit - deze zijn van nature vezel- en eiwitrijk en bevatten geen gluten. Ook nieuw is de pasta van zeewier.
  • Ontkiemde producten - dit zijn producten van zaden en noten die net na het ontkiemen zijn geoogst. Hierdoor bevatten ze een hogere concentratie voedingsstoffen.
  • Fruit- en groente chips - een goed alternatief voor chips omdat er pure fruit en groenten inzitten zonder toevoegingen van suiker en vet. Denk aan chips van appel, perzik, paprika of bietjes. Of combinaties als appel met banaan of aardbei.
  • Repen van geperst fruit of granen, noten en zaden. Zoals bijvoorbeeld repen samengesteld uit dadels, amandelen en cashewnoten. In sommige repen is extra proteïne toegevoegd voor mensen met een actieve levensstijl.

Bijgaande foto’s zijn rechtenvrij te gebruiken. Het betreffen:

Sprouted muesli appel en zaden
Merk: SUN OrganicBiologische muesli op basis van gekiemde tarwe- en havervlokken, met gedroogde appelstukjes en zes soorten zaden.
Verkrijgbaar vanaf 29 februari in 33 winkels. Verkoopprijs: €4,25
Download afbeelding

The Beetroot barMerk: Rude Health
Glutenvrij tussendoortje op basis van rode biet, dadel, cashewnoot en zonnebloempitten.
Verkrijgbaar vanaf 29 februari in 908 winkels.Verkoopprijs: €1,39
Download afbeelding

Apple Crisps
Merk: Crispy
Gevriesdroogde knapperige appelstukjes. 1 zakje staat gelijk aan 1 appel.
Verkrijgbaar vanaf 29 februari in 908 winkels. Verkoopprijs: €0,99
Download afbeelding

Kikkererwtenpasta
Merk: Fit 'n Free
Glutenvrije fusilli pasta op basis van 100% biologische kikkererwten
Verkrijgbaar vanaf 29 februari in 421 winkels. Verkoopprijs: €3,59
Download afbeelding

Quinoa pasta curvo rigate
Merk: Pereg
Glutenvrije macaroni op basis van quinoa.
Verkrijgbaar vanaf 29 februari in 869 winkels. Verkoopprijs: €2,99
Download afbeelding

Zeeweer tagliatelle
Merk: I Sea Pasta
Tagliatelle op basis van biologische wilde zeewier.
Verkrijgbaar vanaf 14 maart in 250 winkels. Verkoopprijs: €4,95
Download afbeelding