Zaandam,
08
februari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

1.000e Wajonger aan de slag bij Albert Heijn

Vandaag ging bij Albert Heijn aan de Samanthagang in Zoetermeer, de 1.000e Albert Heijn Wajonger aan de slag. Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma feliciteerde medewerker Sanne Jans met haar contract. Klijnsma: "Fantastisch om te zien dat 1.000 Wajongers een baan hebben gekregen bij Albert Heijn. Dat geeft hen een perspectief. Ik zie gelukkig steeds meer bedrijven die deze jongeren een kans geven." Directeur UWV Werkbedrijf Tof Thissen en AH directeur winkels & logistiek Cees van Vliet kondigden aan alles in het werk te stellen om eind 2016 tweeduizend Wajongers aan de slag te hebben bij Albert Heijn.

Speciaal AH participatieteam

Om een versnelling te realiseren heeft Albert Heijn een speciaal participatieteam in het leven geroepen. Dit gemotiveerde team met medewerkers uit de hele organisatie, ging in november 2015 aan de slag. Het team bestaat uit regio-coördinatoren en jobcoaches. Zij coachen de buddies in de winkel die medewerkers begeleiden met een arbeidshandicap. In lijn met de landelijke banenafspraak, richt het team zich op arbeidsgehandicapte medewerkers die onder de participatiewet vallen.

Het bieden van perspectief

In 2014 sprak Albert Heijn de ambitie uit om een grote Wajong-werkgever te worden met als doel tweeduizend Wajongers in 2016. Directeur winkels & logistiek Cees van Vliet: "Het is een forse ambitie waar we samen met UWV flink de schouders onder moeten zetten. Albert Heijn is met ruim 900 winkels en in totaal zo'n 100.000 medewerkers een grote werkgever in Nederland. Dat is een verantwoordelijkheid die we serieus nemen. We willen een werkgever zijn voor iedereen. Ook voor mensen met een arbeidsbeperking. We bieden hen een perspectief, een leeromgeving en het gevoel erbij te horen."

Albert Heijn werkt nauw samen met UWV. Directeur UWV Werkbedrijf Tof Thissen: "UWV werkt intensief samen met werkgevers om jonggehandicapten duurzaam een plek te bieden op de reguliere arbeidsmarkt. Albert Heijn vervult daarin wat ons betreft een voorbeeldfunctie. Veel Wajongers kunnen slechts gedeeltelijk werken en hebben begeleiding en aanpassingen nodig op de werkplek. Dit vergt extra inspanningen en die levert Albert Heijn al jaren met succes. We zijn heel blij met de ambitie die er nu ligt en gaan ons vol inzetten om deze te helpen realiseren."

Persfoto