23
februari
2024
|
08:00
Europe/Amsterdam

25% meer plantaardig assortiment bij Albert Heijn

Albert Heijn inspireert om stap voor stap duurzamer te leven

Samenvatting

Albert Heijn heeft het grootste plantaardige assortiment in Nederland van alle supermarkten. Door het assortiment met 25% nieuwe AH Terra producten uit te breiden, bestaat deze lijn nu uit 250 plantaardige producten. Daarnaast zijn nu alle 60 verspakketten van Albert Heijn vegetarisch te bereiden. Met deze nieuwe producten en tips helpt Albert Heijn klanten om duurzame keuzes te maken, van ontbijt tot diner. 

Albert Heijn ziet een toename in verkoop van plantaardige producten. Dat is een positieve trend en met de ambitie dat in 2025 maar liefst de helft van de verkochte eiwitten van plantaardige oorsprong is, wil Albert Heijn dit nog meer stimuleren. Via de campagne ‘Krijg ook de smaak te pakken.’ inspireert Albert Heijn klanten een stapje duurzamer te leven. Albert Heijn biedt makkelijke, lekkere en voordelige producten voor ieder moment van de dag waardoor iedereen een extra stap(je) kan zetten.

Volop plantaardig innovatie 
De doelstelling van Albert Heijn is 45% minder CO2e-uitstoot in de keten van land tot klant en voor 2050 is deze doelstelling netto-nul (t.o.v. 2018). Om dit te bereiken zet Albert Heijn verschillende stappen, onder meer door plantaardig eten makkelijker te maken. Zo wordt de eigenmerk-lijn AH Terra, winnaar van de Vegan Award 2023 in de categorie productlijn, verder uitgebreid. Albert Heijn introduceert zes nieuwe plantaardige alternatieven voor zuivel zoals yoghurt, kwark en melk. Deze producten zijn vergelijkbaar met de dierlijke variant voor zowel smaak, nutritionele voedingswaarde als prijs. Albert Heijn is hiermee uniek in de markt. 

Voor nog meer gemak en inspiratie wordt het schap verder uitgebreid met AH Terra stoommaaltijden, pizza’s en salades. Albert Heijn voegt ook leuke en unieke producten toe voor verschillende momenten op de dag zoals plantaardige pancakes, zuivelspreads, paté en nieuwe smaken falafel.

Als eerste in de markt introduceert Albert Heijn bovendien vier volledig plantaardige AH Terra verspakketten. Dat zijn de Groentecurry, gegratineerde Portobello, Pompoen Linzen Pasta en de Tajine met Couscous. Daarnaast zijn alle 60 verspakketten eenvoudig vega te bereiden: in het pakket zelf zijn alle maaltijdonderdelen, zoals ook de bouillonblokjes, vegetarisch en op de verpakking staat een vegatip waarmee de zelf toe te voegen ingrediënten zoals kip of gehakt makkelijk te vervangen zijn voor vegetarische alternatieven. Een maaltijd zonder vlees op tafel zetten is dus nog nooit zo makkelijk geweest.