Amsterdam,
22
juni
2017
|
20:09
Europe/Amsterdam

‘Abel’s Deli’ wint AH Product Pitch 2017

Versmaaltijdconcept gaat brede samenwerking aan met Albert Heijn

De afgelopen maanden hebben bijna 100 jonge ondernemers meegedaan aan de ‘AH Product Pitch’, om hun product verkrijgbaar te laten zijn bij Albert Heijn. ‘Abel’s Deli’, van ondernemer Jesse van Donk, heeft de wedstrijd gewonnen en gaat gedurende een jaar een brede samenwerking aan met Albert Heijn, wint coaching om groeiplannen te realiseren en een investeringspakket ter waarde van €125.000,-. De jury van experts wees ook een tweetal runners-up aan, die naast schapruimte en coaching, een investeringspakket winnen.

Vandaag kregen 10 jonge ondernemers de kans hun product te pitchen aan een jury van experts in het Amsterdamse startupgebouw B.Amsterdam. Naast winnaar 'Abel’s Deli' vielen nóg twee jonge ondernemingen in de prijzen: ‘Lekker in een potje’ en de ‘Bouillon Brothers’. Zij winnen naast schapruimte en coaching een investeringspakket ter waarde van respectievelijk €75.000,- en €50.000,-. Eervolle vermeldingen waren er voor GinMayo en Hook’d met schapruimte als prijs.

Diversiteit en innovatie in het schap
Marit van Egmond, commercieel directeur Albert Heijn: “De jury heeft vandaag een breed scala aan professioneel gepresenteerde producten gezien op een hoog niveau. De producten worden als ieder jaar beoordeeld op onderscheidend vermogen, innovatief gehalte en business potentieel. Daarnaast moet het uiteraard passen bij onze klanten. De deelnemers beoordelen we op ambitie, ervaring en hun presentatievaardigheid gedurende de pitchdag. Doel blijft om onze klanten te verrassen en de winnende producten zorgen voor nog meer diversiteit en innovatie bij Albert Heijn”.

Om jonge ondernemers te laten groeien naar de volgende fase, krijgen de winnaars, naast het investeringspakket en exclusieve schapruimte, een coachingstraject aangeboden om groeiplannen nog beter te realiseren. Winnaar ‘Abel’s Deli’ is blij verrast: “We hebben Albert Heijn uitgedaagd om samen met ons verse maaltijden te maken voor nu, thuis en onderweg, en dan is het echt enorm gaaf te horen dat we dat ook echt samen gaan doen. We zijn ervan overtuigd dat Albert Heijn ons de mogelijkheid geeft onze professionaliseringsambities te realiseren en samen onze klanten te laten genieten van écht vers. Challenge accepted!”.

Stimuleren ondernemerschap
De Product Pitch is een initiatief van Albert Heijn om jong ondernemerschap te stimuleren, vernieuwend te zijn in het assortiment en klanten te blijven verrassen met vernieuwende producten. De jury van de Product Pitch bestaat, naast Marit van Egmond, uit Henk van Harn (‎VP Strategic Sourcing), Carlijn Olthof (Director Merchandising & Sourcing Fresh), Sjoerd Holleman (Senior Finance Director Merchandising & Sourcing) en Kees Rusius (Operational Manager).

***

Voor een impressie van het winmoment klik je hier om de livestream terug te kijken (tot 24 uur na plaatsing zichtbaar).