Zaandam,
02
april
2018
|
13:14
Europe/Amsterdam

AH Buitendag van start - bijna alle locaties vol

De AH Buitendag is vanmorgen van start gegaan. Door het hele land organiseren deelnemende boeren, telers, bakkers en brouwers activiteiten, rondleidingen en proeverijen om bezoekers te laten zien hoe hun producten worden gemaakt. De AH Buitendag is een populair uitje voor tweede paasdag. Dat blijkt ook wel uit het aantal aanmeldingen, want veel van de locaties zijn al helemaal volgeboekt.

Tijdens de AH Buitendag kunnen mensen op bezoek bij 74 Albert Heijn-leveranciers. Van boeren en telers tot bakkerijen en brouwerijen. Op een drietal locaties verspreid door Nederland wordt een unieke activiteit georganiseerd om het boerenleven en de herkomst van producten op een bijzondere manier te ontdekken. Bij de familie Meijer in Blijham (Groningen) vindt een mini-kunstcollege van het Rijksmuseum plaats. Aan de hand van onder andere het Melkmeisje van Johannes Vermeer leert jong en oud meer over zuivel, het boerenleven en -landschap. Tussen de hooibalen bij de Beekhoeve in het Utrechtse Kamerik wordt een hooibalenconcert georganiseerd met zangeres Nienke van den Berg, bekend van onder andere Zapplin, en pianist Cor Bakker. Tenslotte vindt bij Huizer Tuinderij in Hendrik-Ido-Ambacht (Zuid-Holland) een kookworkshop plaats waar op een bijzondere locatie gekookt wordt met verse producten van het land.

Wie vandaag een kijkje wil nemen bij één van de bedrijven bij in de buurt, kan op www.ah.nl/buitendag kijken op welke locatie nog plek is.