27
mei
2022
|
09:14
Europe/Amsterdam

Albert Heijn 135 jaar

Van kruidenierszaak naar dé supermarkt die beter eten bereikbaar maakt voor iedereen

Vandaag bestaat Albert Heijn 135 jaar! Als 1 Albert Heijn, 1 team, met 1 plan maakt de supermarktketen al jaren elke dag impact op het leven van klanten. Wat begon als kruidenierswinkel is door de jaren heen uitgegroeid tot dé supermarkt die beter eten bereikbaar maakt voor iedereen. Albert Heijn is er elke dag voor haar klanten. Met meer dan 100.000 collega’s, 1.150 winkels en 8 Home Shop Centers en 6 DC’s worden elke avond ruim 6 miljoen borden gevuld.  

Er is veel gebeurd sinds de 21-jarige Albert Heijn in 1887 de kleine kruidenierswinkel van zijn vader overnam. Op de Zaanse Schans opende in 1967 een openluchtmuseum met het originele interieur van de kruidenierszaak die 135 jaar geleden voor het eerst haar deuren opende in Oostzaan. In de Albert Heijn Museumwinkel komen ieder jaar meer dan 200.000 bezoekers. Jaarlijks zorgen vrijwilligers er vanaf maart voor dat de winkel openblijft en dat bezoekers de historie van Albert Heijn hier kunnen beleven.  

Veranderingen door de jaren heen 
In 135 jaar heeft Albert Heijn veel zien veranderen en beweegt tot op de dag van vandaag nog steeds mee met de maatschappij. Zo zorgde Albert Heijn voor de komst van spaaracties waarmee 'luxe'-producten zoals een koelkast, draagbare radio, elektrische blikopener, naaimachine en een verrekijker met hoge kortingen gekocht konden worden. Albert Heijn zorgde daarnaast ook voor de komst van de Bonuskaart, de streepjescode, de komst van diverse nieuwe fruit- en groentesoorten (zoals kiwi en mango) en nog veel meer. Om stil te staan bij deze mijlpijl van ons 135-jarig bestaan, zie je in 135 seconden hoe Albert Heijn onder andere technologie, thuisbezorgen en beter eten al 135 jaar bereikbaar maakt voor de klant.