Zaandam,
16
februari
2017
|
13:48
Europe/Amsterdam

Albert Heijn breidt assortiment scharrel- en biologische kip uit

Sinds kort is er in 275 winkels nog meer keuze in het schap met scharrel- en biologische kip. Naast het basisassortiment worden nieuwe ‘gemaksproducten’ geïntroduceerd zoals gemarineerde scharrelkipfilet, scharrelkip-ovenschotels, schnitzels en burgers.

Albert Heijn verkoopt het meeste scharrel- en biologische vlees van Nederland en wil met deze stap de consumptie van duurzame kip nog meer stimuleren. Om de uitbreiding van het assortiment te realiseren hebben we de keten flink uitgebreid. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk de gehele kip te gebruiken. Door niet alleen producten van de borst(filet) te maken maar bijvoorbeeld ook van de kippendij.

Al jaren werkt Albert Heijn stap voor stap aan het verduurzamen van het eigen merk assortiment vlees. Al het varkensvlees en varkensvleeswaren uit Nederland zijn inmiddels voorzien van minimaal 1 Beter Leven ster van de Dierenbescherming. Vanaf 2016 verkopen we een kip die vitaler en sterker is en meer ruimte heeft, de nieuwe AH kip. In datzelfde jaar zijn we overgestapt naar de nieuwe AH kalkoen, een vitaler ras met meer ruimte. Ook zijn de verse maaltijden en maaltijdsalades naar de nieuwe Albert Heijn kip en de stoommaaltijden naar het Beter Leven keurmerk met 1 ster overgegaan. Sinds begin dit jaar zijn we gestart met een slimme voedingswijze om antibioticagebruik bij scharrelkippen verder terug te dringen.