30
augustus
2022
|
12:46
Europe/Amsterdam

Albert Heijn en de voedselbank organiseren samen inzamelingsactie “Op een lege maag kun je niet leren”

Samenvatting

Elke week verstrekken de voedselbanken aan 90.000 mensen voedsel, waarvan 33.000 kinderen t/m 17 jaar. Speciaal voor deze kinderen organiseert de voedselbank in samenwerking met Albert Heijn de landelijke actie “Op een lege maag kun je niet leren”. Geen enkel kind zou met een lege maag naar school mogen gaan. De actie loopt t/m 4 september.

“Vanuit onze missie geloven we er sterk in dat we door gezamenlijk beter eten makkelijk, betaalbaar en lekker te maken, een gezondere leefstijl voor iedereen binnen bereik komt. Daarom werken we elke dag samen met de voedselbanken en zetten we ons nu met onze klanten in om de schooldag van alle kinderen goed te laten beginnen,” geeft Johan van der Zanden, directeur marketing & communicatie bij Albert Heijn aan. “Klanten kunnen producten zoals pindakaas, muesli en rijstwafels doneren aan de lokale voedselbanken. De producten zijn speciaal geselecteerd en staan bij elkaar gegroepeerd in de winkel zodat het makkelijk is voor klanten om de producten uit te zoeken.” 

“Geweldig dat onze vaste en belangrijke partner Albert Heijn zich weer inzet voor de voedselbanken. De scholen starten ook weer op. Een mooi moment om gezinnen die het moeilijk hebben te helpen met het aanvullen van de voorraadkast. Want op een lege maag kun je niet leren. Het zou fantastisch zijn als we deze week veel producten inzamelen voor gezinnen die klant zijn bij de voedselbank”, aldus Leo Wijnbelt Bestuursvoorzitter van Voedselbank Nederland. 

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland 
Albert Heijn en Voedselbanken Nederland werken al jaren nauw samen. Albert Heijn doneert jaarlijks zo’n 4,3 miljoen producten aan de voedselbanken en deelt veel kennis en informatie over bijvoorbeeld logistiek en bestelsystemen. Daarnaast stelt Albert Heijn zijn landelijke winkelnetwerk beschikbaar om lokale inzamelingsacties te organiseren. 

Over Voedselbanken Nederland 
De doelstelling van de voedselbank is tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben en het voorkomen van verspilling van goed voedsel. Elke week wordt aan 90.000 mensen voedsel gegeven, waaronder 33.000 kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Om in aanmerking te komen voor voedsel mag men als alleenstaande, na aftrek van vaste lasten zoals huur, gas, water, licht en verzekering, niet meer dan 250 euro per maand overhouden. Voor gezinnen is de norm ruimer. De voedselbank heeft in 2021 ruim 44 miljoen producten uitgedeeld. Het werk wordt gedaan door bijna 13.000 onbetaalde vrijwilligers.