31
augustus
2023
|
08:41
Europe/Amsterdam

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland organiseren inzamelingsactie ‘Op een lege maag kun je niet leren’

Samenvatting

Goed ontbijten is voor iedereen van belang en zeker voor schoolgaande kinderen. Omdat een goede start van de dag niet voor iedereen even vanzelfsprekend is, organiseren Albert Heijn en Voedselbanken Nederland volgende week weer de landelijke actie ‘Op een lege maag kun je niet leren’. Samen met Voedselbanken Nederland heeft Albert Heijn 18 producten geselecteerd die klanten kunnen doneren. Op die producten geeft Albert Heijn 10% korting. De actie loopt van maandag 4 t/m zondag 10 september. 

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Voedselbanken helpen mensen diegenen die het financieel niet redden door ze tijdelijk te voorzien van gratis voedselhulp. Zij werken hierbij samen met bedrijven, instellingen, gemeenten en particulieren. Albert Heijn is de grootste landelijke partner van Voedselbanken Nederland. De supermarkt doneert ieder jaar voor ruim 5 miljoen euro aan producten en organiseert diverse landelijke en lokale inzamelingsacties. Een van die acties is ‘Op een lege maag kun je niet leren’.  

Klanten kunnen bij 900 deelnemende Albert Heijn-winkels diverse houdbare producten zoals pindakaas, melk en rijstwafels kopen en doneren. Ook kan in de week van 4 september statiegeld gedoneerd worden en daarnaast is het mogelijk via ah.nl/voorelkaar te doneren in Airmiles of geld. Om de actie voor de klanten aantrekkelijk te maken geeft Albert Heijn 10% korting op de geselecteerde producten.   

Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland: “Met Albert Heijn hebben wij als Voedselbanken al een langdurige en zeer gewaardeerde samenwerking. Albert Heijn draagt daarmee substantieel en effectief bij aan onze missie om voedselarmoede te bestrijden en voedselverspilling tegen te gaan. Daar bovenop komt deze actie die onze samenwerking nog dichter bij de mensen thuisbrengt en waardoor onze klanten mooie producten krijgen.”  

Albert Heijn en Voedselbanken Nederland organiseren de inzamelingsactie ’Op een lege maag kun je niet leren’ al een aantal jaren. Vorig jaar werden tijdens de actie ruim 100.000 producten gedoneerd.  

Kijk voor meer informatie op ah.nl/voorelkaar en www.voedselbankennederland.nl