Zaandam,
10
mei
2019
|
11:09
Europe/Amsterdam

Albert Heijn gebruikt elektrische bezorgwagens in Amsterdam

Samenvatting

Albert Heijn bezorgt in Amsterdam de boodschappen bij een deel van haar klanten via elektrische bestelbussen en elektrische fietsen. In de loop van 2019 zullen steeds meer Amsterdamse klanten hun bestelling duurzaam thuisbezorgd krijgen. Doel is alles elektrisch beleveren. 

Van de voorraad van meer dan 700 bestaande VW Crafters zijn er 25 voertuigen omgebouwd van diesel naar elektrisch. De omgebouwde busjes kunnen op een volle accu ongeveer 130 kilometer rijden en maximaal zo'n dertienhonderd kilo lading meenemen. Een mooie stap om schoon en stil te beleveren. Gegeven de eisen van steden en het concept-klimaatakkoord waarbij thuisbezorging per 2025 voor het grootste deel emissievrij moet zijn, gaat Albert Heijn op weg daarheen nog meer emissievrije voertuigen zoals deze 25 omgebouwde elektrische Crafters inzetten.

Nog meer stappen op gebied van duurzaamheid
Ook zetten wij stappen als het gaat om het emissievrij bevoorraden van onze winkels. We zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen om schoon en stil te beleveren. Samen met DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO testen we of we supermarkten kunnen bevoorraden met elektrische trucks. We hebben daarmee een Europese primeur, want we gebruiken niet alleen volledig elektrische trucks, maar ook plug-in-hybride trucks. Het is ons doel om zoveel mogelijk relevante technische, operationele, financiële en organisatorische aspecten voor emissievrije bevoorrading van supermarkten te testen. Zo kunnen we vaststellen of het in de toekomst mogelijk is om de binnensteden emissievrij te bevoorraden.

E-bike
Het is steeds meer ingeburgerd om online een lunch of maaltijd te bestellen. Daar willen we op inspelen door een samenwerking aan te gaan met Albert Heijn to go en Thuisbezorgd.nl. Zo kunnen consumenten genieten van hun favoriete Albert Heijn to go-producten, ook als ze niet in de buurt van een winkel zijn. We hebben een selectie gemaakt van de populairste producten uit het Albert Heijn to go-assortiment die we gratis per e-bike gaan bezorgen vanuit twee locaties.