Zaandam,
07
juli
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn geeft Nederlands zomerfruit flinke boost

Vanaf maandag 11 juli zet Albert Heijn Nederlands zomerfruit in het zonnetje. Een speciale hoofdrol is weggelegd voor de Sweet Eve aardbeien en frambozen. Speciaal ontwikkeld door onze telers. Om zoveel mogelijk klanten van deze helden te laten proeven, spelen ze de komende twee weken de hoofdrol in onze commercial, ah.nl, Allerhande en natuurlijk in de winkel. En bieden we heel veel lekkere recepten voor elk moment van de dag. Albert Heijn verwacht dat de komende weken honderdduizenden doosjes aardbeien en frambozen over de kassaband rollen.

Veel aandacht & zorg

Er zijn honderden aardbeienrassen en duizenden soorten frambozen. Samen met onze telers kozen we de lekkerste: de Sweet Eve. Deze soort werd uitgeroepen tot het beste product van het jaar. De Sweet Even aardbeien zijn nog zoeter, sappiger en aromatischer dan andere Hollandse zomerkoninkjes. De lichtrode Sweet Eve frambozen zijn grover, fluweelzacht en zachter dan normale. Na oogst liggen de producten binnen 24 uur in de winkel. "De teelt van aardbeien en frambozen vergt heel veel kennis, kunde en natuurlijk veel liefde", zegt Wil Beekers. Hij teelt al sinds 1995 aardbeien en zijn Wil is ook te zien in onze commercial en in Allerhande. Het bedrijf van Wil werkt met beproefde teeltmethodes waarbij kwaliteit centraal staat. Zijn streven is om op de meest natuurlijke manier de lekkerste aardbeien te telen.

Frederik Bunt van de Nederlandse Fruittelers Organisatie: "We zijn er trots op dat ons Nederlands zomerfruit een hoofdrol speelt in de campagne van Albert Heijn. De vraag naar zacht fruit groeit nog steeds, een mooie ontwikkeling. Deze zomerfruit campagne laat zien dat telers elke dag met veel passie en energie werken aan de beste smaak en kwaliteit".

Persfoto