Zaandam,
28
november
2017
|
12:53
Europe/Amsterdam

Albert Heijn in startblokken voor feestdagen

Kerst is een tijd van uitgebreid eten en drinken. Met 13 miljoen transacties in de winkels en op ah.nl én een kwart meer omzet dan in een reguliere week is het de drukste periode van het jaar voor Albert Heijn. De laatste dagen voor Kerst worden 17 miljoen dozen en kratten met producten afgeleverd bij Albert Heijn-winkels, verspreid door het land. De supermarkt bereidt zich voor op deze militaire operatie door onder andere 15% meer chauffeurs in te zetten en ruim 85.000 personeelsleden in te schakelen op de winkelvloer. Een toenemend aantal klanten kiest ervoor om de kerstinkopen op ah.nl te bestellen en daarom bezorgt Albert Heijn dit jaar voor het eerst de boodschappen thuis op zondag 24 en 31 december. Mede hierdoor wordt een stijging van 35% online bestellingen verwacht in aanloop naar Kerst ten opzichte van vorig jaar. En omdat de feestdagen naast eten en drinken ook om samenzijn, verbondenheid en sfeer draaien, viert Albert Heijn in honderden winkels Kerst met buurtgenoten.

Recordaantal online bestellingen verwacht
Ook al doet de ruime meerderheid van de Nederlanders kerstinkopen in de supermarkt, voor een groeiend aantal klanten zijn de feestdagen een gelegenheid om voor het eerst online boodschappen te bestellen. De verwachting is dat dit jaar zo’n 7,5 miljoen houdbare en verse producten bij klanten thuisbezorgd gaan worden; een recordaantal voor de winkelketen. Vanaf deze week kunnen klanten die hun kerstinkopen op ah.nl doen alvast een bezorgmoment reserveren dat hen uitkomt. De bezorgmomenten op de dagen voor Kerst waren vorig jaar al een week voor Kerst volgeboekt.

3 miljoen klanten op één dag
De drukste dagen in de winkels zijn vrijdag en zaterdag voor Kerst. Zaterdag 23 december wordt veruit de drukste dag met naar verwachting 3 miljoen klanten die hun kerstinkopen komen doen. Ook zondag blijft druk; op de dag vóór Kerst slaat men vaak de versproducten én de laatste ingrediënten in. Veel verkochte producten in de kerstperiode zijn gourmetproducten, stoofperen, carpaccio, stokbrood, ragout en rollade. De onbetwiste nummer één is de feeststol, zowel online als in de winkels. Daar gaan er meer dan een miljoen van over de toonbank. De feeststol en heel veel andere lekkernijen kunnen buurtgenoten proeven tijdens een kerstlunch die honderden winkels en ondernemers voor buurtgenoten organiseren om zo gezamenlijk Kerst te vieren.

Hulp via WhatsApp en Allerhande Kerstbox met ‘sommelier’
Kerst is voor veel mensen een hectische periode waarin ze wel wat (kook)hulp kunnen gebruiken. In 2015 was Albert Heijn de eerste supermarkt die ook via WhatsApp ondersteuning bood in de keuken. Vorig jaar zochten thuiskoks vooral last-minute advies en/of bevestiging en stelden vragen over oven- en gaartijden van vlees en de dikte van sauzen. Een andere service die Albert Heijn aanbiedt om het de thuiskok makkelijker te maken, is de Allerhande Kerstbox. Dit verspakket bevat alle ingrediënten en recepten voor een culinair viergangendiner. Dit is het eerste jaar dat de Kerstbox ook verkrijgbaar is voor twee personen én kan worden aangevuld met de bijbehorende Allerhande Wijnbox. Met deze Wijnbox, afgestemd op het viergangendiner, is het mogelijk de ultieme wijn-spijscombinatie te serveren. En voor het vierde jaar op rij kunnen klanten vlees, wild en gevogelte van de vakslager bestellen via ah.nl/bestelservice.

-einde persbericht -

Aanvullende informatie

Bezorgtijden ah.nl: zondag 24 december van 7.00 tot 19.00 uur en zondag 31 december van 9.00 tot 17.00 uur.

Bestelservice: op ah.nl/bestelservice kan tot en met 19 december vlees, wild en gevogelte van de vakslager besteld worden. Afhankelijk van je keuze staat je bestelling op 23 of 24 december voor je klaar in je winkel, bij een AH Pick Up Point of belt de bezorger bij je aan.

Allerhande Kerstbox: te bestellen tot en met 19 december op ah.nl/kerstbox. Haal de box op bij een Albert Heijn, een AH Pick Up Point, of laat ‘m thuisbezorgen.

Aantal Albert Heijn-winkels geopend met Kerst:
Zondag 24 december: 784
Maandag 25 december: 129
Dinsdag 26 december: 615