Zaandam,
16
september
2021
|
11:22
Europe/Amsterdam

Albert Heijn introduceert eigen merk vegetarische kipfilet

Samenvatting

Albert Heijn introduceert vanaf volgende week als eerste supermarkt eigen merk vegetarische kipfilet naturel. Het product bestaat uit (duurzame) soja, tarwe en heeft toegevoegd ijzer en vitamine B12. Hierdoor is de vegetarische kipfilet smaakvol maar zit ook boordevol belangrijke voedingstoffen. Albert Heijn steunt de transitie naar een meer plantaardig voedselpatroon, omdat de productie daarvan voor een lagere CO2-uitstoot zorgt. 

Meer dan de helft van de Nederlanders is flexitariër en eet en drinkt steeds meer plantaardige en vegetarische producten. De Gezondheidsraad adviseert om meer plantaardig en minder dierlijke eiwitten te eten en dus vaker te kiezen voor plantaardige eiwitbronnen. Albert Heijn speelt al enige tijd in op deze groeiende vraag en breidt het assortiment keer op keer uit.

De vegetarische kipfilet naturel wordt in 774 Albert Heijn-winkels verkocht. Ties Leeksma, Category manager vega(n) van Albert Heijn, is er trots op dit product als eerste retailer in het assortiment te hebben. “We staan écht in voor de kwaliteit van dit product. Proef het nu zelf en laat je verrassen door de unieke bite.”

De vegetarische kipfilet naturel kost: € 2,49.