Zaandam,
25
april
2019
|
10:20
Europe/Amsterdam

Albert Heijn introduceert maaltijdsalades met minder koolhydraten

Voedingswaarden en productinformatie niet alleen op etiket ook op schap

Samenvatting

Er is een groeiende groep mensen die behoefte heeft aan minder pasta en aardappelen in maaltijdsalades. Albert Heijn speelt met haar nieuwe maaltijdsalades met minder koolhydraten in op deze trend.

Vijf nieuwe maaltijdsalades
Iedereen kent wel iemand die de aardappels en de pasta uit de maaltijdsalade haalt. Deze groep is op zoek naar minder koolhydraten en meer groenten. Speciaal voor deze groep voegt Albert Heijn vanaf maandag 29 april vijf nieuwe maaltijdsalades toe aan het assortiment. Een rijk gevulde maaltijdsalade, maar dan met minder koolhydraten, met meer groenten én ze bevatten een bron van eiwit.

De nieuwe varianten zijn:
* AH Maaltijdsalade Thaise kip, salade met kip en tamarindegemberdressing. Bevat 30% minder koolhydraten dan een reguliere maaltijdsalade.
* AH Maaltijdsalade Hollandse garnalen, salade met MSC Hollandse garnalen en cocktaildressing. Bevat 60% minder koolhydraten dan de reguliere maaltijdsalades en is ook eiwitrijk.
* AH Maaltijdsalade avocado gerookte kip, gerookte kipfilet, romige yoghurtdressing en zonnebloempitten. Bevat 60% minder koolhydraten dan de reguliere maaltijdsalades.
* AH Maaltijdsalade tonijn paprikadressing, MSC tonijn en groene paprikadressing. Bevat 70% minder koolhydraten dan de reguliere maaltijdsalades en is eiwitrijk.
* AH Maaltijdsalade kip Mexicana, malse gemarineerde kipdijreepjes met maïs, limoen en avocadodressing. Bevat 40% minder koolhydraten dan de reguliere maaltijdsalades.

Albert Heijn zet grote beweging in vers door
Naast de nieuwe maaltijdsalades breidt Albert Heijn vanaf maandag 28 april het assortiment in koelverse maaltijden verder uit met onder andere Aziatische gerechten om een eigen rijsttafel samen te stellen, is de smaak en kwaliteit van het huidige Oosterse assortiment sterk verbeterd, lekkere en toegankelijke maaltijden van over de wereld: van Mexicaanse burrito’s tot Griekse Moussaka. Verder worden er groentetaarten toegevoegd, nieuwe pizza’s en pizza baquettes en snackboxen (combinatie van groente, fruit en een eiwitcomponent) voor een lekker gezond tussendoortje of kleine lunch.

Productinformatie op schap
Albert Heijn wil voortrekker zijn in de beweging naar een bewustere lifestyle. Om transparant te zijn over de voedingswaarde van eigen merkproducten en om de negatieve perceptie die er heerst over maaltijdgemak te doorbreken komen er Maaltijd Informatie Systeem kaartjes op het salade- en maaltijdenschap. Met behulp van deze productinformatie helpt Albert Heijn klanten gemakkelijker te kiezen bij wat aansluit bij hun dieetpatronen en -wensen en om klanten te inspireren tot keuzes te komen die aansluiten bij de behoeften van dat moment. Het Maaltijd Informatie Systeem kaartje is een goede aanvulling op de recente invoering van de online dienst Mijn Voedingswaarden, de Allerhande Box, de suikerwijzer en de Allerhande magazines.