Zaandam/Haarlem,
24
september
2020
|
12:28
Europe/Amsterdam

Albert Heijn introduceert nieuwe bezorgservice in Haarlem

AH Compact speciaal voor kleine huishoudens

Haarlem telt 44% eenpersoonshuishoudens en nog eens 25% huishoudens zonder kinderen. Daarmee is bijna 7 op de 10 huishoudens een zogenoemd ‘klein huishouden’. Speciaal voor die grote en snelgroeiende groep Haarlemmers komt Albert Heijn met een nieuwe bezorgservice: AH Compact. Klanten hebben keuze uit bijna 5.000 dagelijkse boodschappen, het minimumbestelbedrag is slechts 35 euro en bezorging is gratis. Bestellen kan via de speciale AH Compact-app, die te vinden is in de app- en playstore. De eerste bestelling van AH Compact werd vandaag afgeleverd in het centrum van Haarlem.

Boodschappen thuis bezorgen is niet nieuw. Albert Heijn doet het al tientallen jaren. Bestellingen werden in het begin in de winkel of telefonisch doorgegeven. Sinds 2001 kunnen klanten bestellen via ah.nl en vanaf 2009 ook via de AH-app. De supermarktketen zag dat vooral grootverbruikers als gezinnen met kinderen, bedrijven en instellingen hiervan gebruik maakten. Kleine huishoudens – jong en oud – bleken de afgelopen tijd steeds meer geïnteresseerd om hun online boodschappen te bestellen.

Philip Padberg, directeur e-commerce bij Albert Heijn: “De vraag naar online boodschappen groeit hard. Ik ben ontzettend trots dat we AH Compact introduceren in Haarlem. Daarmee kunnen we een- en tweepersoonshuishoudens beter helpen. Bij belangstelling in andere steden breiden we uit.”

Assortiment

Klanten kunnen kiezen uit een assortiment van bijna 5.000 dagelijkse boodschappen, waaronder veel vers, de eigen AH-merken en Prijsfavorieten. Alle prijzen zijn hetzelfde als in de winkel of via AH.nl, inclusief Bonusaanbiedingen. Ook via de AH Compact-app kan iedereen meedoen aan de digitale spaaracties van Albert Heijn.

Track & trace

Via de nieuwe AH Compact-app kunnen klanten hun bestelling volgen via track & trace. Er zijn acht bezorgmomenten naar keuze per week. In korte blokken van één tot twee uur komt de AH-chauffeur langs. Zo weten klanten precies wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten. Haarlem heeft de primeur; daar gaat Albert Heijn van start met de nieuwe bezorgservice. Andere steden volgen later.

Fotobijschrift:

Philip Padberg, directeur eCommerce van Albert Heijn bezorgde hoogstpersoonlijk de eerste bestelling van AH Compact bij de Haarlemse Tess Jurjus (24) in Haarlem-centrum. FOTO: ALBERT HEIJN | YASMIN HARGREAVES

 

Boilerplate

Behalve via AH Compact kunnen klanten blijven bestellen op AH.nl en in de bestaande AH-app. Daar is het aanbod ruimer en kunnen klanten kiezen uit meer dan 21.000 producten en tientallen bezorgmomenten. Ook kunnen ze op AH.nl inspiratie opdoen met duizenden lekkere en gezonde recepten en boodschappenlijstjes aanmaken.