Zaandam,
26
augustus
2019
|
08:29
Europe/Amsterdam

Albert Heijn lanceert digitaal sparen

Samenvatting
  • Digitaal sparen in populaire AH app vergroot gemak voor klanten.
  • Geen losse zegels meer bewaren en plakken.
  • Direct zien hoeveel al gespaard is en altijd spaarkaart bij de hand.
  • Eerste digitale spaaractie start vandaag: kristalglas glazen van Villeroy & Boch Group.

Klanten van Albert Heijn kunnen voortaan digitaal sparen. In plaats van losse zegels op een spaarkaart plakken, worden de spaarzegels bij het afrekenen toegevoegd aan een digitale spaarkaart in de populaire AH app. De eerste digitale spaaractie start vandaag. Dertien weken lang kan worden gespaard voor een uitgebreid assortiment glazen van kristalglas. Daarmee herhaalt de supermarktketen, op verzoek van veel klanten, de succesvolle spaaractie uit 2014. Met klanten die wel glazen willen, maar het liefst zegels blijven plakken, heeft Albert Heijn ook rekening gehouden: je kunt bij de kassa ook gewoon plakzegels krijgen.

Digitaal sparen gaat eenvoudig via de AH app. Zegels worden automatisch op een digitale spaarkaart ‘geplakt’ zodra een klant zijn persoonlijke bonuskaart scant in de winkel of een online bestelling plaatst. Om volle digitale spaarkaarten te verzilveren, scannen klanten hun persoonlijke bonuskaart bij de aankoop van de glazen.

Glazen sparen

De spaaractie in 2014 voor glazen was een doorslaand succes. In nog geen drie maanden tijd spaarden meer dan 1 miljoen huishoudens bijna 4,5 miljoen glazen. Daarom herhaalt Albert Heijn voor het eerst in zijn bestaan en op verzoek van velen deze spaaractie. Tussen 26 augustus en 17 november kunnen klanten weer exclusief bij Albert Heijn sparen voor Vivo glazen van Villeroy & Boch Group. Het uitgebreide assortiment bevat glazen waarvoor klanten al eerder konden sparen en nieuwe glazen voor gin-tonic en speciaalbier. Ook zijn er twee limited edition-glazen: een longdrinkglas en een champagneglas.

Spaaracties bij Albert Heijn

De spaaracties bij Albert Heijn zijn altijd erg populair. De afgelopen jaren spaarde Nederland voor bestek (2015), vershouddozen (2016), pannen (2017), ovenschalen (2017) en servies (2018).

Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangen klanten een kristalglaszegel. Met 20 zegels en vanaf 2,99 euro bijbetaling hebben ze al een set van 2 glazen. Zegels sparen kan tot en met 17 november 2019. Een volle spaarkaart inleveren kan tot en met 24 november 2019.

Samen sparen in de AH app

Klanten kunnen vanaf begin september ook digitale zegels delen met anderen. Met de AH app sturen klanten een soort 'tikkie' naar bijvoorbeeld familie of vrienden met een verzoek om te helpen met sparen. Via de link in het bericht kunnen klanten vervolgens eenvoudig zegels weggeven. Zo maakt Albert Heijn het makkelijker om snel een digitale spaarkaart te vullen.