20
december
2023
|
08:57
Europe/Amsterdam

Albert Heijn met maar liefst 16 eigen-merkproducten en overall winnaar van ‘Beste Product van het Jaar’-verkiezing

Samenvatting

Albert Heijn is flink in de prijzen gevallen bij de verkiezing ‘Beste Product van het Jaar’. Op basis van stemmen van consumenten zijn maar liefst 16 eigen-merkproducten als beste uit de bus gekomen in hun categorie, waaronder het AH Indiase curry madras verspakket en de AH Terra Plantaardige kruidencrème. Daarbij is de AH SPRANK-appel gekozen tot de overall winnaar van de gehele verkiezing.

Na het winnen de Vegan Award Beste Productlijn voor AH Terra en de titel Gekozen Huismerkproduct van het Jaar voor 20 producten, valt Albert Heijn nu voor de derde keer in korte tijd in de prijzen met het eigen merk.  

“We zijn ontzettend blij dat zoveel van onze producten de prijs voor 'Beste Product van het Jaar’ hebben gewonnen,” aldus Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats bij Albert Heijn. “We werken er continu aan om onze eigen-merkproducten lekkerder, duurzamer, gezonder en betaalbaarder te maken. Dat zoveel mensen hiervoor hun waardering hebben uitgesproken is heel bijzonder en een hele mooie erkenning!” 

Eigen-merkproducten van topkwaliteit ontwikkelen is een speerpunt bij Albert Heijn. Betaalbaarheid en gezondheid spelen hierbij een belangrijke rol en dat is terug te zien in de lijst met winnende producten. Gezonde alternatieven zoals AH Snoepgroente radijsmix en de AH Appelmoes 0% zijn gekozen als beste product in hun categorie. Daarnaast zijn vijf Prijsfavorieten uitgeroepen tot winnaars, waaronder de AH Basis maaltijdsalade pittige kip en de AH Frisse fruitdrank appel perzik.  

AH SPRANK overall winnaar 
De AH SPRANK-appel kreeg dit jaar de hoogste waardering van consumenten en is daarom het komende jaar het ‘Beste Product van het Jaar’ overall. Sinds de introductie in 2020 wordt de AH SPRANK geroemd om de karakteristieke smaak: sappig, volzoet met een licht zuurtje en een bite. AH SPRANK is exclusief ontwikkeld en verkrijgbaar bij Albert Heijn en groeit bij Nederlandse telers die zijn aangesloten bij het eigen ‘Beter voor Natuur & Boer’-programma.  

Beste product van het jaar 
In totaal deden 228 producten mee in de strijd en meer dan 57.000 consumenten hebben via de website www.besteproductvanhetjaar.nl hun favoriete product beoordeeld. Daarmee is deze verkiezing één van de grootste consumentenonderzoeken in Nederland, waarbij de consument directe invloed heeft op de uitslag. 

Hieronder staan de Beste Producten van het Jaar van Albert Heijn op een rijtje. Alle prijswinnende producten van Albert Heijn zijn te vinden op AH.nl/prijswinnaars.  

Categorie 

Productnaam 

Aardappelen, Groente & Fruit 

AH Snoepgroente radijsmix 

Banket 

AH Roomboter appelflap 

Chocolade 

Delicata Melk pecan karamel 

Conserven 

AH Appelmoes 0% 

Deegwaren 

AH Naanbrood knoflook koriander 

Fruitdranken 

AH Frisse fruitdrank appel perzik 

Fruitsnack & beste product overall 

AH SPRANK  

Hartige snacks 

AH Portiepack extra dunne maiswafels 

Ice Tea 

AH Ice tea green mango zero 

Kaasvervangers 

AH Terra Plantaardige kruidencrème 

Maaltijdsalades 

AH Basis maaltijdsalade pittige kip 

Snoep 

AH Love mix zoet en vol liefde 

Soep 

AH Romige tomatensoep 

Verspakketten 

AH Indiase curry madras verspakket 

Vleeswaren 

AH Rosbief 

Zoute snack 

AH Ribbelchips paprika