Zaandam,
06
april
2018
|
09:11
Europe/Amsterdam

Albert Heijn opent borrelseizoen 2018: spaar nu voor bijzondere borrelglazen

Maak van de borreltafel een smaakvolle eyecatcher met design van blomus

Met de start van de lente, krijgen onze voorjaarskriebels ruim baan. Het borrelseizoen is geopend en daar mag flink op geproost worden! Met de nieuwste spaaractie van Albert Heijn spaar je voor de stijlvolle tumblerglazen van blomus. Met de tumbler- en wijnglazen zet je iets bijzonders op tafel. Aangevuld met een wijnkoeler en smaakvolle schaaltjes, zijn het stuk voor stuk eyecatchers op de borreltafel. Met de aftrap van het borrelseizoen breidt Albert Heijn ook het 0% bierassortiment uit. Ideaal voor iedereen die, geheel volgens de laatste trend, het liefst aan een alcoholvrij drankje nipt. Een sfeervolle en gevarieerde borrel is natuurlijk pas compleet als de drankjes worden gecombineerd met heerlijke hapjes geïnspireerd op de Spaanse, Italiaanse, Franse of Nederlandse keuken. De borrelzegel spaaractie duurt tot en met week 21, santé!

Borrel eens anders
Ben je toe aan iets nieuws voor bij de borrel? Het borrelmoment tover je om tot een waar feest door hapjes met een twist te serveren. Met een paar slimme foodhacks serveer je in een handomdraai de meest voedzame en lekkere borrelplanken. Op zoek naar een Spaanse tint? Serveer dan Sangria, het ultieme zomerdrankje met fris fruit dat er extra feestelijk uitziet in een blomus tumblerglas. Makkelijk te combineren met plakjes Fuet Iberico en Manchego, een licht pittige schapenkaas die minimaal 12 maanden heeft gerijpt. Kies je voor een Italiaans thema, denk dan aan een borrelplank met lekkere hapjes om te delen, zoals prikkers met basilicum, tomaat en mozarella, sweet peppers, olijven en vleeswaren, gegarneerd met rucola en olijfolie. Voeg AH Pecorino en AH Pesto Spread toe voor een extra vleugje pit. Of vervang je traditionele stokbroodje met borrelbrood, gebakken met peterselie, camembert en knoflookboter. Combineer dit in Franse stijl met Roombrie en plakjes AH Excellent Baton Pur Porc uit het zonnige zuiden van Frankrijk. Of blijf dichtbij huis en serveer Hollandse Grillworst samen met Hollandse Zaanlander, een brokkelkaas die maar liefst drie jaar lang rijpt voordat hij op smaak is.

Klinken zonder kater
Als je toch aan het variëren bent en je borrelmoment extra glans geeft, zet dan eens wat verrassende (alcoholvrije) bieren op tafel naast de wijn en (virgin) cocktails. Steeds meer mensen gaan voor alcoholvrije creaties, een trend waar beroemde barmannen en mixologen op dit moment hoge ogen mee gooien. Het ene na het andere drankje komt met een alcoholvrije variant, wat het extra makkelijk maakt om alcoholvrij uit te pakken. Met de aftrap van het borrelseizoen breidt Albert Heijn het Brouwers bierassortiment flink uit, met onder meer 0,0% en 2,5% varianten. Dit frisse pils doet denken aan speciaalbier en won zilver tijdens de Dutch Beer Challenge 2017, dé bierwedstrijd van Nederland. In totaal proefden 32 Nederlandse onafhankelijke bierexperts, -keurmeesters en internationale specialisten de ingezonden Nederlandse bieren in een blinde test. De makers van Brouwers hebben ervoor gekozen om ná het koken van het bier extra hop toe te voegen. Bij deze techniek, die dry hopping wordt genoemd, geeft de hop extra bitterheid en aroma’s af. Dat maakt dit bier niet alleen krachtig, maar ook fris van smaak.

Zonder muziek geen feestje
De sfeer zit er al snel in als op de achtergrond de juiste deuntjes draaien. Om die reden stelde Albert Heijn een aantal Spotify speellijsten samen waarmee je direct de juiste setting voor het aperitief creëert. Je kunt kiezen uit een Spaanse, Franse, Italiaanse of Hollandse playlist, en zo iedere keer weer een andere sfeer creëren.

Van borrelzegels naar borreluitzet
Bij besteding van €10 (zowel in de winkels als online) krijgen klanten één AH borrelzegel. Met 20 borrelzegels is de spaarkaart vol en met een bijbetaling van €2.99 heb je al een set van twee tumblerglazen of twee schaaltjes. Het borrelassortiment bestaat verder nog uit wijnglazen, een waterkaraf, wijnkoeler en een bamboe serveerplank. Sparen kan tot en met 27 mei. Volle spaarkaarten inleveren kan t/m 3 juni (week 22). Meer informatie over deze spaaractie is te vinden op https://www.ah.nl/borrelglazen.