Zaandam,
13
november
2019
|
07:55
Europe/Amsterdam

Albert Heijn opent grootste Home Shop Center

Deze week begint Albert Heijn met de bezorging van boodschappen vanuit een nieuwe locatie in Amsterdam. Het 20.000 m2 tellende pand is het vijfde en met afstand grootste Home Shop Center (HSC) van Albert Heijn. In het nieuwe HSC gaan zo’n 1.000 nieuwe medewerkers aan de slag die per week 40.000 bestellingen verzamelen en bezorgen bij klanten in de regio Amsterdam, Haarlem en de rest van Noord-Holland.

De opening van de nieuwe locatie in Amsterdam zorgt voor meer capaciteit en een betere spreiding. Daardoor ontstaat ook in andere regio’s ruimte voor groei. Dat is belangrijk omdat het aantal particuliere en zakelijke klanten dat hun boodschappen graag op ah.nl bestelt, toeneemt. De afgelopen jaren heeft Albert Heijn het thuisbezorgen van boodschappen steeds makkelijker gemaakt. Onder andere de landelijke uitrol van de bezorgbundel en een lager minimum bestelbedrag op dinsdag, woensdag en donderdag dragen bij aan de forse groei van bestellingen op ah.nl.

Elektrisch vervoer
Het nieuwe HSC bevindt zich aan de Beiraweg in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Het pand, waar het hele Albert Heijn-assortiment onder één dak komt, is volledig gerenoveerd en voorzien van voldoende stroomvoorziening om op termijn alleen nog elektrische bezorgauto’s in te zetten. Albert Heijn bezorgt in Amsterdam de boodschappen bij een deel van haar klanten al met elektrische bezorgauto’s en -fietsen. De ambitie is om de komende jaren in dit gebied volledig over te gaan naar elektrisch vervoer.

Terwijl deze week de eerste bestellingen vanuit de het HSC in Amsterdam bij klanten worden bezorgd, is Albert Heijn alweer bezig met de volgende locaties waarvan de eerstvolgende in 2020 opent.