Zaandam,
01
juni
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn opent Pick Up Point op geboortegrond

Van het eerste winkeltje in 1887 naar eerste Pick Up Point in de Zaanstreek

Zaandam, 1 juni 2015 - Bijna 130 jaar na de opening van het eerste Albert Heijn winkeltje in Oostzaan werd afgelopen vrijdag op een steenworp afstand een Albert Heijn 'nieuwe stijl' geopend: een Pick Up Point waar klanten hun online bestelde boodschappen onderweg snel kunnen oppikken. Zo wordt boodschappen doen voor klanten die in Oostzaan en omgeving werken of wonen nog gemakkelijker. Het Pick Up Point werd feestelijk in gebruik genomen door Wouter Kolk, algemeen directeur Albert Heijn en wethouder van D66 voor Oostzaan Marco Olij.

Veel consumenten leiden tegenwoordig een druk leven waardoor gemak en flexibiliteit belangrijker zijn dan ooit te voren. Daarom biedt Albert Heijn verschillende alternatieven: boodschappen doen in de winkel, boodschappen thuis laten bezorgen of boodschappen ophalen bij een Albert Heijn Pick Up Point. Klanten kunnen op ah.nl een keuze maken uit ruim 25.000 producten van Albert Heijn en Etos en de boodschappen de volgende dag bij het Pick Up Point in Oostzaan ophalen. Naast de online bestelde boodschappen kunnen klanten ook hun bol.com pakketje ophalen bij het Pick Up Point.

Wouter Kolk, algemeen directeur Albert Heijn: 'In 1887 begon Albert Heijn hier zijn eerste winkel. Met de gedachte om het anders te doen: vernieuwend, persoonlijk en voor iedereen. Die gedrevenheid zit in nog steeds in onze genen. Met onze Pick Up Points helpen we klanten met drukke schema's om hun bestelde boodschappen onderweg snel op te pikken op een tijdstip dat hen het beste uitkomt. Nu voegen we dus opnieuw een prachtig Pick Up Point toe op onze geboortegrond'.

Marco Olij, wethouder D66 voor Oostzaan: 'Oostzaan verwelkomt met het AH Pick Up Point wederom een vernieuwend winkelconcept op haar grondgebied. Het AH Pick Up Point sluit naadloos aan op de Oostzaanse visie, dat steeds meer grote bedrijven met veel vrachtverkeer uit het dorp verplaatst worden naar het bedrijventerrein. Voor de leefbaarheid van Oostzaan is het van belang dat inwoners nu niet alleen bij bestaande supermarkten kunnen winkelen, maar ook via dit Pick Up Point. Goede bereikbaarheid en het ontzorgen van mensen staat daarbij centraal. Deze waarden, waar wij als gemeente voor staan, vinden we ook terug in dit winkelconcept".

Het Pick Up Point in Oostzaan aan het Westeinde 10 is eenvoudig te bereiken vanaf de Verlengde Stellingweg. Ideaal voor iedereen die in de omgeving Zaandam, Oostzaan en Amsterdam Noord woont of werkt. De openingstijden zijn: maandag tot en met donderdag van 16.00 tot 20.00 uur en vrijdag en zaterdag van 8.00-12.00 uur en 16.00-20.00 uur.

Persfoto's