Zaandam,
16
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn organiseert eigen foodfestival

Kerstinspiratie- en trends komen samen tijdens het Allerhande Kerstfestival

Zaandam, 16 september 2015 - Albert Heijn organiseert in december een eigen foodfestival; het Allerhande Kerstfestival. Tijdens dit grote evenement inspireert Albert Heijn heel Nederland met de lekkerste recepten, trends en producten voor een heerlijke Kerst. Een evenement in de stijl van de populaire foodfestivals, met de sfeer van een kerstmarkt. Proeven, eten en drinken staan centraal en met hulp van experts ga je zelf aan de slag tijdens speciale workshops. Het Allerhande Kerstfestival biedt plaats aan 40.000 bezoekers en vindt plaats op 11, 12 en 13 december in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Saskia Egas Reparaz, directeur marketing & format van Albert Heijn licht de keuze voor het foodfestival toe: "Kerst is een jaren oud feest waarbij elk gezin zijn eigen tradities en gewoonten kent. Wij vieren al 128 jaar Kerst samen met onze klanten. Elk jaar helpen we hen met nieuwe ideeën, inspiratie en heel veel speciale kerstproducten. Dit jaar willen we onze klanten iets extra's bieden met het Allerhande Kerstfestival. Het wordt het smakelijkste inspiratie-evenement voor de feestdagen. In voorbereiding naar Kerst kan iedereen daar extra ideeën op doen om zijn eigen bijzondere kerstfeest maken.

Een echt dagje-uit

Het Allerhande Kerstfestival wordt een uitje voor jong en oud, waar je helemaal in de kerststemming kunt komen en inspiratie kunt opdoen voor het kerstdiner. Je loopt er als het ware door het menu - van borrel tot dessert. Bezoekers kunnen er volop proeven bij de vele foodstands en zo een voorproefje krijgen van het Kerstassortiment. Ook kun je deelnemen aan workshops, kijken naar live kooksessies door bekende koks en tips krijgen van experts. In het Spoorwegmuseum worden verschillende kerstpleinen ingericht met ieder een eigen thema.

Sfeer & entertainment

Er is ook een kerstwinkel waar je direct alles kunt kopen wat op het foodfestival te zien is. Of je kunt ervoor kiezen om het thuis te laten bezorgen of te reserveren in de winkel. Het Allerhande Kerstfestival biedt naast inspiratie ook entertainment, gezelligheid en vermaak voor kinderen. In Winter Wonderland is er bijvoorbeeld een wensboom, een winter barbecue, kerststalletjes en glühwein. Ook is er een schaatsbaan en live-muziek.

Locatie

Albert Heijn heeft als locatie voor het Kerstfestival gekozen voor het centraal gelegen Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze locatie is goed bereikbaar per trein. Bezoekers per auto worden vanaf een groot parkeerterrein per shuttlebus naar het festivalterrein gebracht. Vanaf Utrecht centraal rijdt een speciale kersttrein, waarmee men binnen 20 minuten midden op het festivalterrein staat.

Toegang Kerstfestival

De kaartverkoop start per 5 oktober via allerhandekerstfestival.nl. De toegangsprijs voor het festival bedraagt 10 euro per persoon. De toegang voor kinderen tot en met 5 jaar is gratis en kinderen van 6 tot en met 18 jaar betalen 5 euro. Via allerhandekerstfestival.nl kan men zich ook inschrijven voor de speciale kookworkshops.

Persfoto's