Zaandam,
16
december
2018
|
21:02
Europe/Amsterdam

Albert Heijn organiseert langste gourmettafel

Het ouderwets gezellige gourmetten is weer in. Een derde van de Nederlanders gourmet rond en met kerst. Albert Heijn wil zo veel mogelijk mensen laten genieten en dekt daarom op zondag 16 december de langste gourmettafel van Nederland op de Vismarkt in Groningen. Meer dan 500 mensen komen samen om feestelijke gourmetgerechten te eten. Dit is tevens de start van gourmetbijeenkomsten die zo’n 200 winkels tot aan kerst initiëren. Met al deze gourmetinitiatieven kan Albert Heijn met recht de Nationale Gourmetdag claimen die voortaan op 16 december plaatsvindt. 

Dit jaar kiest Nederland qua tafelsetting in de meeste gevallen voor een meergangendiner (52%). Het ouderwets gezellige gourmetten staat op de tweede plaats (34%), gevolgd door een diner in tapasvorm (18%) en steengrillen (8%). Gourmetten is al jaren populair en deze trend wordt blijkbaar van generatie op generatie overgedragen: dit jaar zetten vooral jongeren onder de 30 hun gourmetstel op tafel (44%). Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard naar hoe Nederlanders zich voorbereiden op de feestdagen.

Shared dining is en blijft hot. Deze trend biedt voor ieder wat wils op tafel. Gourmetten blijft in Nederland met afstand de populairste vorm van shared dining. Hét recept voor een gourmetsessie anno 2018? Fijnproevers kiezen, naast miniburgers en visspiesjes, ook voor bijvoorbeeld Aziatische zalm met wasabimayonaise of aspergetips met citroenolie.

Resto VanHarte en Voedselbank 
Albert Heijn gaat de dialoog aan met klanten uit de buurt. Resto VanHarte (dat zich inzet om sociaal isolement onder de aandacht te brengen) biedt de kans dat buurtgenoten elkaar beter leren kennen. Daarom hebben wij gasten via Resto VanHarte uitgenodigd om samen te komen gourmetten. Omdat Albert Heijn voedselverspilling wil voorkomen, doneert Albert Heijn producten die eventueel over zijn en waarvan de voedselveiligheid is gewaarborgd aan de Voedselbank Groningen.