Zaandam,
01
augustus
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn reduceert suiker en introduceert Friswijzer

"Steeds meer consumenten gaan bewuster met suiker om. Daarom heeft Albert Heijn zijn assortiment onder de loep genomen en zijn we gestart met een flinke suikerreductie" aldus Marit van Egmond, directeur merchandising & sourcing Albert Heijn. "De eerste stap die we zetten is een suikerreductie van 10 tot 40% in meer dan honderd populaire eigen merk producten. De vernieuwde producten liggen eind 2016 in de schappen. Eind 2017 zijn deze producten hierdoor tweehonderdvijftig miljoen suikerklontjes lichter. En dat is pas het begin. Ook introduceren we a.s. maandag bij het frisdrankschap de Friswijzer. Met duidelijke informatie over de hoeveelheid suiker, wijze van zoeten en calorieën."

Suikerreductie op eigen merk producten

Om stap voor stap suiker te reduceren selecteerde Albert Heijn honderd eigen merk producten die vaak door gezinnen worden gekocht. In producten zoals yoghurt, vla, ketchup en koekjes wordt suiker tussen de 10 en 40% gereduceerd. Ook worden er de komende weken nieuwe producten toegevoegd, zoals AH Griekse yoghurt voor kinderen, een variant zonder toevoeging van suiker en AH 100% fruittoetje.

Bewuster kiezen

Informatie zoals de hoeveelheid suiker en de wijze van zoeten worden steeds relevanter voor klanten. Frisdrank kan veel suiker en dus veel calorieën bevatten. Om klanten daarvan bewust te maken, laat de Friswijzer bij het schap in een oogopslag zien hoeveel calorieën de frisdrank bevat. De kleuren van geel (geen suiker) tot donker oranje (hoog in suiker) geven aan hoeveel calorieën en suikers er in frisdrank zitten. Klanten kunnen ook zien op welke wijze de drank gezoet is: met suiker, met gebruik van kunstmatige zoetstoffen of door het toevoegen van zoetstoffen van natuurlijke oorsprong.

In het schap vind je ook nieuwe varianten dranken zoals bruisend water met smaak waaronder een aardbei/munt en een bloedsinaasappel variant. Het suikergehalte in eigen merk frisdrank zal de komende jaren ook stap voor stap worden verlaagd met minimaal 10 procent.