Zaandam,
02
juni
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn start proef met bezorgfiets

Vanaf maandag 6 juni bezorgt ah.nl de boodschappen in het centrum van Amsterdam op de fiets. Met de bezorgfiets wil Albert Heijn bijdragen aan schoner en verkeersvriendelijk vervoer in de binnenstad. Het gaat in eerste instantie om een proef. Naast de fiets wordt ook een elektrische bezorgauto getest.

Pizza's, sushi en pakketjes worden op dit moment in Amsterdam al met de fiets bezorgd. Vanaf vandaag krijgt een deel van de bewoners van de binnenstad ook de dagelijkse boodschappen met de fiets thuisbezorgd. De bezorgfiets kan dertig volle boodschappenkratten vervoeren. De fietsbezorger vult bij een magazijn aan de rand van de stad zijn fiets met boodschappen en rijdt vervolgens de stad in. Met de elektrische trapondersteuning kan hij eenvoudig manoeuvreren. Auto's kunnen de bezorgfiets makkelijk passeren en dat bevordert een goede doorstroming van het verkeer in het drukke centrum. Albert Heijn start met één bezorgfiets en wil eind dit jaar tien bezorgfietsen in Amsterdam laten rijden.

Albert Heijn wil thuisbezorging steeds milieuvriendelijker maken. De proef met de bezorgfiets is daar een onderdeel in. Op dit moment worden al kilometers bespaard door met een grote vrachtwagen bestellingen op een punt buiten de stad af te leveren. Vanaf daar rijden kleine bezorgauto's de stad in. Dit zorgt voor minder kilometers en daarmee minder uitlaatgassen. Naast de fiets test Albert Heijn in Amsterdam een elektrische bezorgauto, die ook bijdraagt aan een schonere binnenstad.

Persfoto's