Zaandam,
02
juli
2021
|
10:59
Europe/Amsterdam

Albert Heijn test vol-elektrische koeltrailer voor emissievrije en stille bevoorrading in steden

Samenvatting

Vertegenwoordigers van de bedrijven TIP, logistiek dienstverlener Cornelissen en Albert Heijn nemen een door Schmitz Cargobull gebouwde koeltrailer die vol-elektrisch functioneert in gebruik voor de bevoorrading van Albert Heijn-winkels.

Kenmerken van deze trailer zijn een koelmachine die werkt zonder dieselmotor en een energie-as die elektriciteit genereert gedurende de rit. Albert Heijn zet de trailer in voor supermarktbevoorrading in binnensteden met het oog op zero-emissiezones die in 2025 van kracht worden in diverse steden.

De komende periode wordt benut om ervaring op te doen met de elektronica van deze trailer en om ervaring op te doen. Bekeken wordt hoeveel elektriciteit de energie-as opwekt en hoeveel energie er gerecupereerd wordt tijdens het rijden. De koelmachine heeft een vermogen van maximaal 15,9 kW en een verwarmingscapaciteit van 9,1 kW. In plaats van een dieseltank voor de koelmotor, is er aan baterijpakket gemonteerd waar energie wordt opgeslagen voor de koelmachine. Met behulp van Schmitz TrailerConnect worden data verzameld.