Zaandam,
10
april
2017
|
10:52
Europe/Amsterdam

Albert Heijn vermindert examenkoorts met gratis examentraining

Voor veel Albert Heijn-medewerkers breekt een spannende tijd aan: het eindexamen. Voor wie wil, biedt Albert Heijn hulp bij de voorbereiding. Medewerkers kunnen gratis online examentrainingen volgen. In Den Haag, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam worden examenklassen georganiseerd en krijgen de examenkandidaten een voucher voor één jaar lidmaatschap van een van die bibliotheken in die steden. 

Cees van Vliet, directeur winkels en distributie: ‘Een ideale start op de arbeidsmarkt bereik je met werkervaring en een diploma op zak. Werkervaring bieden we natuurlijk al. Maar ik vind het ook belangrijk dat we de 8.000 collega’s die dit jaar eindexamen doen een handje helpen met het behalen van hun diploma met online examenbegeleiding en examenklassen’.

Online examenbegeleiding

Voor de online examenbegeleiding werkt Albert Heijn samen met 'Examen voor jou': een initiatief van verschillende hoogleraren en Nederlandse universiteiten dat middelbare scholieren helpt bij hun voorbereiding op het eindexamen. In korte videoclips wordt een heldere uitleg van de examenstof en van de eindexamenvragen van de afgelopen jaren gegeven. Tijdens de speciale 'Stel je vraag'-momenten beantwoorden docenten online vragen. Examenkandidaten die bij Albert Heijn werken krijgen een cadeaubon die toegang geeft tot zeven vakken op vmbo-, havo- en vwo-niveau.

Eindexamenklassen

Naast de online examenbegeleiding kunnen Albert Heijn medewerkers van 3 april tot en met 24 mei 2017 ook gratis eindexamenklassen volgen in de bibliotheken van Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Begeleiders met een alfa- en een bèta-achtergrond beantwoorden vragen en geven tips geven over de voorbereiding op het examen. Ook kunnen examenkandidaten trainen met proefexamens.

Studeerplekken

Belangrijk bij een goede voorbereiding is een omgeving waar je je kunt focussen op je studie. Daarom krijgen de examenkandidaten een voucher voor één jaar lidmaatschap van de bibliotheken in Den Haag, Rotterdam, Utrecht of Amsterdam.