Zaandam,
10
mei
2021
|
16:53
Europe/Amsterdam

Albert Heijn: verse kipvleeswaren vanaf nu 1 ster Beter Leven

AH gebraden kipfilet, AH grillworst kip, AH gerookte kipfilet en nog ruim tien andere kipvleeswaren van de versafdeling van Albert Heijn hebben vanaf vandaag het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Het is de eerste stap binnen het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma dat de supermarkt in maart aangekondigde.

Albert Heijn wil de productieketen van kippenvlees verder verduurzamen en transparant maken. Daarvoor gaat de supermarkt een exclusieve samenwerking aan met 200 Nederlandse pluimveehouders en het pluimveeverwerkingsbedrijf Plukon Food Group. Onderdeel van het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma is dat Albert Heijn vanaf 2023 minimaal scharrelkip biedt met 1 ster Beter Leven Keurmerk.

Met het Beter voor Kip, Natuur & Boer-programma zetten Albert Heijn, de pluimveehouders en Plukon Food Group een stap verder in de samenwerking. De keten wordt nog transparanter door de inzet van DNA-traceerbaarheid en blockchaintechnologie. Langetermijnafspraken en een gezond verdienmodel vormen de basis voor verdere continuïteit.