Zaandam,
30
september
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn vervolgt succesvolle samenwerking met vivo | Villeroy & Boch Group

Veel Nederlanders hebben geen complete collectie bestek en koksmessen

Zaandam - Na het grote succes van de spaaractie met de vivo kristalglas glazen in 2014, werkt Albert Heijn ook dit jaar weer samen met vivo | Villeroy & Boch Group. Zij ontwikkelden speciaal voor Albert Heijn een collectie met luxe bestek en koksmessen. Er is gekozen voor deze spaaractie op basis van feedback van klanten. Tegen een kleine vergoeding en op vertoon van een volle spaarkaart 'Mes & Bestek' zegels kan iedereen nu in het bezit komen van een vivo bestekserie en koksmessen. En dat komt goed van pas, want meer dan de helft van de Nederlanders heeft geen uitgebreide bestekcollectie en bijna de helft geen complete set koksmessen. Dit blijkt uit onderzoek van Albert Heijn*. De 'Mes & Bestek' zegels kunnen vanaf aanstaande maandag gespaard worden.

Bestek belangrijkste onderdeel goed gedekte tafel

Het onderzoek naar het gebruik van bestek en koksmessen is uitgevoerd onder meer dan 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder en laat zien dat eten aan een gedekte tafel belangrijk is. Tweederde van de Nederlanders doet dit bijna iedere dag. Het belangrijkste onderdeel van een goed gedekte tafel is volgens hen het bestek (75%), gevolgd door servies (65%) en het tafelkleed (38%). Meer dan de helft van de Nederlanders heeft echter geen uitgebreide collectie bestek - van basisitems tot bijvoorbeeld bijpassende opscheplepels en een slacouvert.

Waar is dat mes eigenlijk voor...?

Bijna de helft van de Nederlanders heeft geen complete set met keukenmessen. Wellicht verklaart dit waarom 43% eigenlijk geen idee heeft welk soort mes precies waarvoor gebruikt moet worden... Keukenmessen worden het vaakst in de keukenla bewaard (58%). Mensen realiseren zich waarschijnlijk niet dat dit ervoor zorgt dat de messen snel bot worden, doordat ze tegen elkaar schuiven. Niet handig, want de helft van de Nederlanders weet niet hoe keukenmessen geslepen moeten worden. Gevolg: 45% snijdt wel eens met een bot mes. Het sparen voor nieuwe messen, lijkt voor deze Nederlanders een uitkomst.

Speciaal gemaakt voor Albert Heijn

De vivo | Villeroy & Boch collectie is exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn. De collectie bestaat uit een brede selectie luxe bestek: dinerbestek, dessertlepels, een slacouvert, opscheplepels, taartvorkjes, koffielepels en zelfs een kinderbestek. Het luxe bestek is gemaakt van 18/10 edelstaal en is vaatwasserbestendig. Ook kunnen klanten sparen voor zes vlijmscherpe koksmessen in roestvrij staal: van schilmesjes tot een Japans Santokumes en van een broodmes tot een hakmes. De collectie wordt compleet gemaakt door diverse accessoires: een messenblok voor alle te sparen messen, een Bamboe snijplank en een scharenset.

Over de spaaractie

Klanten van Albert Heijn ontvangen bij elke €10 aan boodschappen 1 Mes & Bestekzegel. Van 5 oktober tot en met 14 februari 2016 worden deze zegels uitgegeven in de winkel en bij online bestelde boodschappen. Volle spaarkaarten kunnen ingeleverd worden in de winkel tot en met 21 februari 2016. Tegen inlevering van een volle spaarkaart met 50 zegels en een aanvullend bedrag vanaf €2,99 kan het item naar keuze direct in de winkel opgehaald worden. De vivo collectie van Villeroy & Boch Group is niet los verkrijgbaar.

Persfoto