Nieuwegein,
09
april
2019
|
18:00
Europe/Amsterdam

Albert Heijn wint Jaarprijs Goede Voeding 2019

Voor derde jaar in de prijzen, nu met AH fusilli linzen

Samenvatting

Albert Heijn wint de Jaarprijs Goede Voeding 2019 met het product AH fusilli linzen, een biologische, veganistische fusilli op basis van rode linzen. Het product kreeg meer dan de helft van de stemmen van de publieksjury.

Tijdens het Food Future Event in Nieuwegein overhandigde juryvoorzitter Frans Kok de hoofdprijs uit aan het team van Albert Heijn. Als winnaar mag Albert Heijn een jaar lang het logo van de Jaarprijs Goede Voeding 2019 op de verpakking van de linzenpasta. Het is het derde jaar op rij dat de supermarktketen deze prijs wint, in 2018 met verse pureersoep en in 2017 met courgette-spaghetti en bloemkoolrijst.

Gezonde keuze

Volgens de vakjury voldoet de samenstelling van de AH linzenpasta aan de normen voor een gezonde productontwikkeling. Het product valt binnen de Schijf van Vijf en is een gezonde keuze. Nederlanders eten weinig peulvruchten. De als fusilli gedraaide linzen van Albert Heijn kunnen de consumptie omhoog helpen. De jury vindt het knap dat de relatief ‘droge’ linzen tot een pasta zijn verwerkt die met saus een smakelijke maaltijd opleveren. Het product is biologisch en door veganisten te gebruiken, het is een bron van vezels en bevat veel eiwit.

Innovatieve producten

De ontwikkeling van innovatieve, prijswinnende producten als fusilli linzen, verse pureersoep, courgette-spaghetti en bloemkoolrijst vloeit voort uit de belangrijke doelstelling van Albert Heijn om klanten te helpen om bewuste keuzes te maken en gezonder te eten en te leven. Dat doet de supermarktketen onder andere met een uitgebreid assortiment verse producten en een continue verbetering van de productsamenstelling door zout, vet en suiker stapsgewijs te verminderen. Daarnaast wil Albert Heijn klanten informeren en inspireren met gezonde recepten, onder andere in de Allerhande.

Jaarprijs Goede Voeding.

In totaal waren 41 producten ingezonden om mee te dingen naar de Jaarprijs Goede Voeding 2019. De prijs werd voor de 21e keer uitgereikt door de voedingsvakbladen voor voedingsprofessionals Voeding Nu en VMT. Het doel is om initiatieven voor een beter voedingspatroon te stimuleren, bijvoorbeeld producten met minder zout, verzadigd vet of suiker, of juist producten met meer vezels.

 

Albert Heijn nominatievideo:

download
AH_Jaarprijs Goede Voeding 2019_Linzen Fusilli