25
februari
2022
|
23:32
Europe/Amsterdam

Albert Heijn wint Ster Gouden Loeki

Albert Heijn wint Ster Gouden Loeki

Albert Heijn heeft met 'Het kleinste grootste liefdesverhaal van het jaar' de Ster Gouden Loeki 2021 gewonnen; de publieksprijs voor de beste tv commercial. De prijs werd vanavond uitgereikt door schaatster Irene Schouten in een speciale uitzending van Omroep MAX op NPO 1. Het is de derde keer dat Albert Heijn wint met een tv commercial. In 2015 won Albert Heijn met 'Meneer Van Dalen neemt afscheid' en in 2017 met ‘Appie Christmas’. 

NATHANREINDS-SterGoudenLoeki-HR-16

In de kerstcommercial is de familie van supermarktmanager Ilse zich aan het voorbereiden op de feestdagen als hamster Harry aan de overkant van de straat een andere hamster ziet. Niet veel later is Harry spoorloos en blijkt hij op zoek te zijn gegaan naar zijn soortgenoot. Voor aanvang van het kerstdiner worden de diertjes met elkaar herenigd.   

Albert Heijn was dit jaar met twee commercials genomineerd voor de Ster Gouden Loeki. Ook de reclame 'Volop Pasen, vol verrassingen bij Albert Heijn' stond in de top 10 voor de publieksprijs. 

Gouden Loeki 
Elk kwartaal kiest een onafhankelijk publiekspanel van GfK de 10 mooiste, leukste en populairste commercials. Dit levert in totaal 40 kwartaalwinnaars op. Deze 40 commercials zijn opnieuw aan een onafhankelijk panel van GFK voorgelegd, met als resultaat deze mooie top 10. De winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt voor 50% bepaald door het publiekspanel en voor 50% door het Nederlandse publiek.

 

Fotografie: Nathan Reinds