Zaandam,
06
december
2018
|
11:27
Europe/Amsterdam

Albert Heijn zet kerst aan 

- Spectaculaire lichtshow in Houten
- ​Langste gourmettafel in samenwerking met Resto VanHarte
- Allerhande feesteditie vliegt winkels uit wegens populariteit
- Kerstcommercial live

Kerst staat voor de deur. Nederland pakt dit jaar uit met kerstversiering om sfeer te creëren. Dat gebeurt gelijk zodra Sinterklaas is vertrokken naar Spanje. Verder staat de feestmaand in het teken van genieten van het samen zijn en mooie aankleding. Niet alleen de kersttafel wordt feestelijk aangekleed, ook de kerstgerechten worden mooi gepresenteerd. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard naar hoe Nederlanders zich voorbereiden op de feestdagen. De recepten voor het kerstmenu haalt een derde van de Nederlanders uit de Allerhande, die extreem populair is dit jaar. Albert Heijn zet kerst op 6 december aan met een spectaculaire lichtshow in Houten en organiseert duizenden lokale evenementen in het hele land.

Nederlanders pakken massaal uit met kerstversiering om sfeer te creëren. Vier op de tien huishoudens hangen de kersversiering direct op zodra Sint is vertrokken. Ruim de helft (55%) vindt de aankleding van de kersttafel even belangrijk als de smaak van het eten. Ook de opmaak van alle borden krijgt veel aandacht: 41 procent vindt dat een kerstgerecht eruit moet zien als een waar kunstwerk. Hiervoor gebruiken Nederlanders de Allerhande waarin kook- en bakinspiratie te vinden is én verschillende kerstmenu’s zodat voor iedereen aan tafel een passend gerecht kan worden bereid. Met meer dan 500 artikelen speciaal voor de feestdagen moet dat zeker lukken. Enthousiast wordt gereageerd op de verspakketten die speciaal voor de feestdagen zijn ontwikkeld. Albert Heijn wil klanten graag een oplossing bieden waarmee ze snel en gemakkelijk zelf een gevarieerde, gezonde en feestelijke maaltijd op tafel kunnen zetten.

Albert Heijn zet kerst aan met spectaculaire lichtshow in Houten
Vanavond zet Albert Heijn kerst aan door de Sint uit te zwaaien en een spectaculaire lichtshow te lanceren in Houten, bij Albert Heijn Oude Dorp. Met het omzetten van een lichtschakelaar start op muziek van Queen een indrukwekkende lichtshow als start van het kerstseizoen. De lichtshow is op donderdag 6 december van 19.30 – 22.00 uur (elk kwartier) en 7 en 8 december van 18.00 – 22.00 uur (elk kwartier) te bewonderen. Vanaf vandaag rijden in Rotterdam en Amsterdam speciale Albert Heijn-kersttrams. De tramhalte wordt verlicht zodra de tram daar tot stilstand komt.

Duizenden lokale evenementen
Daarnaast organiseert Albert Heijn een reeks lokale winkelactiviteiten en evenementen door het hele land. Op deze manier wil Albert Heijn nóg meer mensen het decembergevoel geven. De Allerhande kooktruck rijdt tot het einde van het jaar door het hele land voor de lekkerste inspiratie voor de feestdagen. Samen met Resto VanHarte (dat zich inzet om sociaal isolement onder de aandacht te brengen) organiseert Albert Heijn op 16 december de langste gourmettafel van Nederland op de Grote Markt in Groningen. Meer dan 400 mensen komen samen. Dit is de start van gourmetavonden die in het hele land gaan plaatsvinden. Er is een lokale speelgoedinzamelactie, waarbij klanten bij ruim 650 winkels een stuk speelgoed inleveren dat ten goede komt aan een lokaal goed doel. Deze cadeaus gaan naar kinderen voor wie het krijgen van een cadeautje niet zo vanzelfsprekend is.

Winkels klaar voor kerst 
Kerst betekent topdrukte voor de 950 Albert Heijn-winkels. Honderdduizend winkelmedewerkers staan paraat om klanten tips- en inspiratie te geven voor het kerstmenu en te adviseren over het kerstassortiment. Duizenden medewerkers in de distributiecentra trotseren recorddrukte om de winkels te vullen. Vorig jaar werden in de kerstweek 13 miljoen transacties in de winkels geregistreerd. Twee dagen voor kerst was dé verkooppiek in de winkels. Ook doen mensen op ah.nl hun kerstboodschappen. Albert Heijn adviseert klanten het bezorgmoment al vast te leggen. Er zijn extra bezorgmomenten beschikbaar gemaakt van maandag t/m donderdag (week 51), om bijvoorbeeld zware (houdbare) boodschappen te laten bezorgen. Dit jaar verwacht Albert Heijn bij 100.000 klanten te bezorgen.

download
Lichtspektakel 30 sec highres (1)