24
augustus
2023
|
09:55
Europe/Amsterdam

Allerhande; al 40 jaar lekkere recepten van magazine tot app

Nieuwste feature: Mijn Allerhande weekmenu

Samenvatting

Allerhande, het toonaangevende culinaire magazine van Albert Heijn bestaat 40 jaar en viert dit jubileum met trots. Al vier decennia is Allerhande een bron van kookinspiratie met dagelijks antwoord op de vraag ‘wat zetten we deze week op tafel?’. Van magazine tot app met meer dan 22.000 recepten. Ter gelegenheid van deze mijlpaal kijkt Allerhande terug op 40 jaar culinaire reizen, vooruit naar de ‘Maaltijd van de toekomst’ én wordt iets nieuws geïntroduceerd: Mijn Allerhande weekmenu. 

Allerhande sinds 1983, de feiten op een rij 

  • Sinds de oprichting zijn 400 magazines verschenen;  
  • 4 miljoen lezers per magazine;  
  • 2 miljoen appgebruikers; 
  • 5 miljoen bezoekers op allerhande.nl;
  • Meer dan 22.000 recepten waarvan meer dan 5.200 vegetarisch; 
  • 3.000 kookvideo's die meer dan 100 miljoen keer zijn bekeken; 
  • Meer dan 700.000 volgers op de Allerhande social mediakanalen; 
  • Meest favoriete recepten: 1. de superromige pasta carbonara. 2. pannenkoeken en op 3. andijviestamppot met spekjes.  
  • Allerhande inspireert Nederland om nieuwe producten te proberen: in 1983 avocado, in 1989 mozzarella, in 1996 rucola, in 1998 zoete aardappel en in 2000 aspergebroccoli.  

 

Allerhande brengt al 40 jaar innovatie in de keuken 
De afgelopen vier decennia speelde Allerhande een belangrijke rol in de ontwikkeling van eetgewoonten en het stimuleren van lekkere, gezondere, en duurzamere eetgewoonten, zonder concessies te doen aan smaak. En: bereikbaar en betaalbaar voor iedereen. Kookten we vroeger de groenten gaar met een aardappeltje en stukje vlees erbij, nu draaien we onze hand niet meer om voor curry’s, traybakes en pasta’s en eten we vaker vega. In de tijd waarin vlees dagelijkse kost was, kwam Allerhande al met een heel magazine voor een dag zonder vlees. Met speciale themanummers waarin groente de hoofdrol speelt, maakte Allerhande het makkelijker een gezonde maaltijd op tafel te zetten. 

Ook heeft Allerhande Nederland laten proeven van nieuwe producten zoals mozzarella, rucola, avocado, zoete aardappel en aspergebroccoli. Miljoenen lezers omarmden deze frisse nieuwelingen in hun keukens en nu zijn ze niet meer weg te denken. Het magazine heeft het culinaire landschap van Nederland verder verrijkt door traditionele en authentieke gerechten uit verschillende culturen toegankelijk te maken voor thuischefs. Nog steeds is de Italiaanse keuken het populairst, maar Azië en Zuid-Amerika winnen terrein. Koken met recepten uit deze streken openden deuren naar nieuwe smaken en kookmogelijkheden voor Nederlandse gezinnen.  

De betrokkenheid van lezers heeft bijgedragen aan de voortdurende groei en ontwikkeling van het magazine. Zo kwamen er speciale nummers voor kids, mannen, een veganummer en was Jamie Oliver gasthoofdredacteur.  

Naast het magazine ontwikkelde Allerhande een website, kookvideo's en leuke formats op de Allerhande social kanalen, en een app waarmee Allerhande is uitgegroeid tot een digitaal platform. Allerhande is er namelijk voor iedereen en alle generaties. Naast de inspiratie van het magazine worden de vele recepten van Allerhande steeds meer digitaal gebruikt in alle keukens in Nederland. 

Mijn Allerhande weekmenu 
Met de nieuwe functie ‘Mijn Allerhande weekmenu’ wordt de weekplanning voortaan een stuk eenvoudiger. In de handige tool staan iedere vrijdag zeven nieuwe gerechten klaar waarmee klanten verzekerd zijn van een week lang lekker en gevarieerd eten. De ingrediënten zijn met één druk op de knop toegevoegd aan het boodschappenlijstje en de gerechten staan binnen 20 minuten op tafel. Klanten kunnen het weekmenu aanpassen op basis van persoonlijke voorkeuren zoals glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch of veganistisch. Bovendien kunnen zij aangegeven welke ingrediënten of producten ze liever niet gebruiken bij het bereiden van de avondmaaltijd. Het Allerhande weekmenu is te vinden in de koken-tab in de AH-app.  

Allerhande feesteditie met ‘Maaltijd van de toekomst’  
Om het 40-jarig bestaan te vieren heeft Allerhande een speciale feesteditie gemaakt. In de tijdlijn van 1983 tot nu kun je zien wat er allemaal de revue heeft gepasseerd. In de Allerhande wordt ook een blik in de toekomst geworpen. Want als we een gezonde aarde willen overdragen aan toekomstige generaties, is het belangrijk dat we ons voedingspatroon aanpassen. Chefkoks London Loy en Hugo Kennis ontwikkelden met behulp van Artificial Intelligence én 4 ingrediënten waarvan zij denken dat die veel gebruikt gaan worden – zeewier, cress, peulvruchten en waterlinzen - de Maaltijd van de toekomst.