08
juli
2022
|
19:36
Europe/Amsterdam

Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Häagen-Dazs Vanilla ijs 460ml

Samenvatting

General Mills, fabrikant van Häagen-Dazs ijs, roept uit voorzorg verpakkingen Häagen-Dazs Vanilla ijs 460ml terug. In het product is vanille extract verwerkt waarin mogelijk minimale gehaltes van het gewasbeschermingsmiddel Ethyleenoxide kunnen worden aangetroffen.

De terugroepactie geldt voor Häagen-Dazs Vanilla in een beker 460 ml met streepjescode 3415581101010 en houdbaarheidsdata 3/8/2022 tot en met 8/5/2023. 
Het consumeren van producten met resten ethyleenoxide is niet direct schadelijk, maar bij inname van grotere hoeveelheden over een langere tijd kan het wel een gezondheidsrisico vormen. Om deze reden wordt het product teruggeroepen. Indien klanten nog Häagen-Dazs Vanilla ijs 460ml met de hierboven vermelde houdbaarheidsdata hebben, wordt dringend aangeraden deze niet te consumeren. 

Klanten kunnen het volledige aankoopbedrag vergoed krijgen via www.generalmills.com/VanillaRecall. Häagen-Dazs wijst er op dat deze terugroepactie enkel geldt voor de hierboven genoemde producten in combinatie met de genoemde houdbaarheidsdata. Andere Häagen-Dazs ijsproducten en/of niet genoemde houdbaarheidsdata vallen niet onder deze terugroepactie en kunnen veilig geconsumeerd worden. 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de Consumentenservice van Häagen-Dazs via email Service.Consommateur@genmills.com of via de website www.generalmills.com/VanillaRecall.