Zaandam,
28
april
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bouw gemechaniseerd distributiecentrum Albert Heijn van start

Vandaag is de bouw van het nieuwe, gemechaniseerde distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam van start gegaan. Cees van Vliet, directeur winkels en distributie, sloeg samen met burgemeester Geke Faber van de gemeente Zaanstad en de bij de bouw betrokken partijen de eerste paal. Het gemechaniseerde distributiecentrum is naar verwachting halverwege 2018 klaar.

Het nieuwe distributiecentrum wordt gerealiseerd door Bouwbedrijf De Vries en Verburg B.V. op het terrein van het bestaande distributiecentrum in Zaandam. Het gebouw van 23.000 m2 krijgt, mede door plaatsing van 6380 zonnepanelen, het BREEAM-NL Excellent duurzaamheidscertificaat. BREEAM-NL is een internationaal erkend keurmerk dat gebouwen beoordeelt op diverse duurzaamheidscategorieën en alleen bovenwettelijke prestaties beloont.

Vanderlande, wereldspeler op het gebied van magazijn automatisering, levert de mechanisatieoplossing. In het gemechaniseerde distributiecentrum wordt straks vrijwel het complete assortiment houdbare producten vanaf ontvangst tot laden gemechaniseerd. Daardoor kunnen meer producten in dezelfde ruimte worden verwerkt en worden transportbewegingen naar winkels beperkt omdat producten efficiënter gestapeld worden. Bijkomend voordeel voor de winkel is dat de producten daarbij volgens de indeling van de winkel worden gestapeld waardoor winkelmedewerkers gemakkelijker de schappen kunnen vullen. Voor medewerkers in het distributiecentrum verbetert de kwaliteit van het werk, omdat machines het zware handmatige werk overnemen. Voor vaste medewerkers binnen Albert Heijn logistiek blijft voldoende werk en geldt een baangarantie.

Persfoto