Zaandam,
24
april
2020
|
13:18
Europe/Amsterdam

Brief algemeen directeur Marit van Egmond aan klanten

Klanten waarvan het e-mailadres bij Albert Heijn bekend is, kregen deze brief van algemeen directeur Marit van Egmond vandaag per e-mail. 

Beste klant,

Het is inmiddels al zes weken geleden dat in Nederland vergaande maatregelen werden ingevoerd om het coronavirus onder controle te krijgen. Ook boodschappen doen is sinds dat moment anders dan normaal. Ik wil u bedanken voor uw vertrouwen, steun en aanpassingsvermogen en voor de waardering die veel klanten uitspraken voor al mijn collega’s. 

Beter eten
Albert Heijn is al 130 jaar een betrouwbare partner voor alle Nederlanders. We willen beter eten - oftewel gezond, gevarieerd en lekker eten en drinken - voor iedereen bereikbaar maken. Lekker en verantwoord eten helpt om je goed te voelen en gezond te blijven, en dat is op dit moment extra belangrijk. In de afgelopen weken zagen we flinke verschuivingen: meer vitaminerijke producten zoals sinaasappels en kiwi’s maar ook meer producten van dichtbij, zoals Streeckgenoten kaas en vleeswaren. Met het aankomende warmere seizoen voor de deur, komt er weer volop groente en fruit van Nederlandse bodem. Met dank aan onze boeren en telers waar we al jarenlang mee samenwerken. Ook in deze tijd bewegen wij met u als klant mee in wat u van ons vraagt. Zoals we dat al jaren doen.

Meer digitaal
Er is een sterk groeiende vraag naar digitale alternatieven bij het boodschappen doen. Dat zagen we terug in toegenomen online bestellingen, het gebruik van de Albert Heijn app en het aantal klanten dat voor het eerst is gaan zelfscannen in onze winkels. Om aan deze vraag te voldoen, voorzien wij dit jaar nog zoveel mogelijk Albert Heijn supermarkten van zelfscan en gaan wij vanaf 3 mei bij AH.nl tijdelijk bezorgen op feestdagen en ook op zondagen. Een nieuw Home Shop Center, goed voor ruim 35 duizend extra online bestellingen per week, zal twee maanden eerder opengaan, net na de zomer.

Voor iedereen
De huidige situatie brengt forse uitdagingen mee voor iedereen en zeker ook voor kwetsbare mensen in onze maatschappij. Ik heb veel waardering voor het belangrijke werk van onze partners: Voedselbanken Nederland, het Rode Kruis en de Linda Foundation. Wij leveren nu graag een extra bijdrage aan de initiatieven die zij in deze tijd organiseren. 

Samen houden we vol
Het is een bijzondere periode die naar verwachting nog wel even gaat duren. Ook nu zullen wij niet stilzitten en zetten we ons in om boodschappen doen nog beter en makkelijker voor u te maken. Nogmaals hartelijk dank voor uw aanpassingsvermogen. Op deze manier is het mogelijk om prettig en veilig te winkelen, en voor mijn collega’s om hun werk veilig te kunnen doen. En dat heeft onze absolute prioriteit.

We doen het samen, zorg goed voor u zelf en voor elkaar.

Hartelijke groet,

Marit van Egmond
Algemeen directeur Albert Heijn