08
oktober
2018
|
13:26
Europe/Amsterdam

Buitenbeentjessoep

Albert Heijn en Verspillingsfabriek strijden tegen voedselverspilling

Vanaf vandaag liggen er twee nieuwe soorten houdbare soep in de schappen, gemaakt van groenten die afwijken in vorm, kleur of maat en niet in de winkel terecht komen. De Verspillingsfabriek in Veghel, waar groenten die afwijken door hun looks en uit reststromen worden gered, produceert de soepen.

De Verspillingsfabriek en Albert Heijn vinden voedselverspilling zonde en zijn daarom blij met hun samenwerking. Oprichter van De Verspillingsfabriek Bob Hutten: “Wij zijn enorm trots op deze samenwerking met Albert Heijn. Geweldig dat ook zij de handschoen hebben opgepakt om samen met ons de strijd tegen verspilling vorm te geven en aan te gaan. Ik hoop dan ook dat we de komende jaren samen met de consument vele kilo’s reststromen en groenten in Nederland gaan redden. Dit project is een voorbeeld hoe we met de gehele foodketen onze verantwoording pakken en deze dus anders in kunnen richten. Daarnaast zijn de soepen natuurlijk ook nog eens van een geweldige kwaliteit, écht lekker!”

Albert Heijn verkoopt vanaf vandaag de houdbare soepen (romige tomaten crème soep en Italiaanse tomatensoep) in stazakken in alle AH XL-winkels en vanaf half november in meer dan 300 winkels.

https://deverspillingsfabriek.nl/albert-heijn-start-samenwerking-met-de-verspillingsfabriek