Zaandam,
09
maart
2018
|
09:51
Europe/Amsterdam

De lekkerste tram van Amsterdam

Wie de komende vier weken door Amsterdam loopt of fietst, kan zomaar de Delicata paaseitjestram voorbij zien komen. Op deze tram zijn alle 33 Delicata paaseitjes van Albert Heijn in beeld gebracht. Van de vertrouwde smaken melk, puur en wit tot verrassende smaken als cookie dough, crème brûlée en knettersuiker. De tram rijdt van 8 maart tot en met 4 april door Amsterdam. Klanten die de tram de komende weken spotten maken kans op een Delicata chocoladepakket.

Nederlanders eten 4,7 kilo chocolade per jaar (bron: Euromonitor). Je kunt dus nooit genoeg chocolade in huis hebben. Daarom heeft Albert Heijn in 2017 het Delicata-assortiment uitgebreid naar 36 verschillende repen. Voor Pasen zijn 33 smaken paaseitjes ontwikkeld. In 500 winkels staat een pick&mix-meubel waar klanten de eitjes zelf kunnen scheppen. In totaal gaan de komende weken ruim 100 miljoen paaseitjes over de toonbank.

UTZ-keurmerk
Alle cacao die wordt gebruikt voor de Delicata chocolade is UTZ-gecertificeerd. Het UTZ-keurmerk staat voor eerlijke handel, wat voor Delicata betekent dat de cacao afkomstig is van leveranciers met oog voor mens en milieu. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en garanderen ze goede arbeidsomstandigheden voor de medewerkers.