Zaandam,
08
oktober
2019
|
14:19
Europe/Amsterdam

Dutch Food Week: 2.000 scholen maken een gezonde pauzehap

Samenvatting

Op Openbare Basisschool Anne Frank in Utrecht werd vandaag de officiële aftrap gedaan voor de Week van de Pauzehap. Op 2.000 scholen in heel Nederland wordt deze week stilgestaan bij het maken en eten van gezonde tussendoortjes. Met dit jaarlijkse lesprogramma van Albert Heijn ervaren de leerlingen van groep 5 tot en met 8 hoe lekker een gezonde pauzehap kan zijn. Bij het lesprogramma hoort een gratis boodschappenpakket vol gezonde 10-uurtjes.

Natuurlijk komen leerlingen daarbij ook in beweging. Met het lespakket ontvangen meer dan 9.000 leerkrachten een sport-doe-boek, gemaakt in samenwerking met NOC*NSF en uitgeverij Zwijsen, met onder andere korte beweeg- en ontspanspelletjes voor in de klas en op het schoolplein.

Ik eet het beter

De Week van de Pauzehap is onderdeel van het ‘Ik eet het beter’, een educatief programma van Albert Heijn, in samenwerking met het Voedingscentrum en NOC*NSF. Kinderen van groep 5 tot en met 8 maken ieder jaar kennis met verse producten, leren gezonde keuzes maken en ervaren wat een gezonde leefstijl doet hun lichaam. Sport en bewegen is daarbij onlosmakelijk verbonden.

Dutch Food Week

De Week van de Pauzehap vindt plaats tijdens Dutch Food Week. Van 5 tot en met 16 oktober zijn er in het hele land proeverijen, workshops, lezingen, open dagen en vele andere evenementen rondom het thema ‘Wat eten we?’. Op 16 oktober wordt Dutch Food Week afgesloten met een internationaal event rond World Food Day.

Fotobijschrift:
Ruim 40 leerlingen van groep 7 en 8 van O.B.S. Anne Frank in Utrecht leerden vanochtend van Erik te Velthuis (foto midden), manager van het topsportrestaurant van NOC*NSF op Papendal en auteur van het boek Goud op je bord, hoe ze gezonde pauzehappen kunnen maken. Toprolstoeltennister Diede de Groot (1e US Open, 1e Roland Garros, 1e Australian Open, foto rechts) vertelde de kinderen hoe belangrijk gezonde voeding voor haar is om topprestaties te kunnen leveren.