Zaandam,
26
april
2021
|
14:39
Europe/Amsterdam

Eerste Albert Heijn-winkels nemen afscheid van plastic zakjes op groente- en fruitafdeling

Samenvatting

Vandaag zijn bij de eerste twintig Albert Heijn-winkels geen plastic zakjes meer op de groente- en fruitafdeling te vinden. Ze hebben plaatsgemaakt voor duurzame verszakjes. Deze zijn wasbaar en gaan tientallen keren mee. De komende maanden zien klanten deze verandering bij steeds meer supermarkten van Albert Heijn. Eind 2021 zijn de gratis plastic zakjes in alle winkels verdwenen.

Duurzamere tassen
Albert Heijn introduceert vandaag ook een nieuwe tassenlijn met tien verschillende duurzamere boodschappentassen van 100% gerecycled plastic (PET). Deze tassen zijn makkelijk opvouwbaar, goed wasbaar en scherp geprijsd. Daarmee zijn ze een goed alternatief voor de reguliere plastic tassen. Vanaf half april worden deze duurzamere boodschappentassen onder de aandacht gebracht met de campagne ‘Een tas voor keer op keer’.

Duurzaamheidsverslag
Albert Heijn publiceerde vorige week het duurzaamheidsverslag over 2020. In een bijzonder jaar zette Albert Heijn grote stappen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. In dit verslag staan onder andere de stappen die worden gezet op het gebied van (plastic) verpakkingsmateriaal.