11
oktober
2016
|
11:36
Europe/Amsterdam

Eerste finalisten landelijke finale Kids Kook Battle bekend

Samen koken helpt kinderen bewust en gezonder te eten

Zaandam, 11 oktober 2016 – De komende dagen krijgen verschillende kinderen in Nederland een leuk telefoontje: ‘Je staat in de finale van de Kids Kook Battle’. Zij gaan met hun lekkere en gezonde recept op woensdag 19 oktober live koken onder leiding van Tim Douwsma in de Foodhallen in Amsterdam. De winnaar krijgt naast mooie prijzen een plekje voor zijn recept in Allerhande. De Kids Kook Battle is een van de vele activiteiten tijdens de Dutch Agri Food Week. De eerste zes finalisten, die zich via Kids Kook Battle oproep in Allerhande opgaven, zijn inmiddels bekend. De komende dagen maken de verschillende regionale kookwedstrijden hun winnaars bekend.

Leuk en lekker

Zo’n 95% van de Nederlandse kinderen tussen 7 en 19 jaar eet onvoldoende groente en fruit. Daarnaast heeft ongeveer 14% van de kinderen overgewicht. Kinderen die al op jonge leeftijd zien hoe leuk en lekker gezond koken is, gaan op latere leeftijd bewuster met hun voeding om. Om dit te stimuleren organiseren Allerhande, Kokkerelli & Kids University for Cooking Foundation, Keukenbazen, Kidskookcafé (in Helmond) en de kinderrestaurants van Resto Van Harte kookwedstrijden tijdens de Dutch Agri Food Week van 12 tot 25 oktober 2016.

Kookwedstrijden in heel Nederland

Gedurende de hele week worden in heel Nederland verschillende kookwedstrijden gehouden. Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool gaan in verschillende gemeentes met elkaar de strijd aan om een lekker en gezond gerecht te maken. Tien winnaars uit verschillende regio’s veroveren een plekje in de finale. Zij koken op 19 oktober in De Foodhallen in Amsterdam live hun lekkere en gezonde gerecht. Een jury van Allerhande culi’s kiest uit de gerechten één winnaar. Hij of zij gaat met mooie prijzen en een plek in Allerhande naar huis.

-Einde bericht -

De finale van de Kids Kook Battle op 19 oktober start om 14.30 in de Foodhallen in Amsterdam. Wilt u hierbij aanwezig zijn, meld u zich dan aan via thea@coopr.nl.

Over Albert Heijn

Albert Heijn wil stap voor stap een gezondere supermarkt worden en klanten inspireren gezonder te eten. Dat doen we met gezonde recepten op ah.nl en in Allerhande, het Ik Eet het beter lesprogramma voor scholen, het reduceren van suiker en zout in onze eigen merk producten, een groot aanbod aan gezonde producten, campagnes en aanbiedingen, tips van voedingscoaches en het stimuleren van een gezondere Avondvierdaagse. Daarbij laten we zien dat gezonder eten lekker en leuk is.

Over Dutch Agrifood Week

Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Voor meer informatie: http://dutchagrifoodweek.nl/