Feiten en cijfers

Albert Heijn supermarkten

Als supermarkt is Albert Heijn zijn klanten al meer dan 135 jaar van dienst. Albert Heijn heeft in Nederland 895 winkels en circa 100.000 werknemers, waarmee het een van de grootste werkgevers in Nederland is. In België heeft Albert Heijn 50 winkels. Klanten hebben bij Albert Heijn een grote keuze in A-merken en eigen merk waaronder het Albert Heijn huismerk, AH Excellent, AH Biologisch en Prijsfavorieten (voorheen goedkoopjes): onze goedkoopste 1.000 topproducten, te herkennen aan het blauwe duimpje. De winkels worden beleverd vanuit twee landelijke en vier regionale distributiecentra.

Albert Heijn to go

Albert Heijn to go staat voor good food to go. Het is een winkel voor mensen onderweg, met een druk leven, die behoefte hebben aan lekkere, verse en verantwoorde producten voor een goede prijs. De formule telt 86 winkels door het hele land. 

Thuisbezorgen

Vanuit het kleine winkeltje in Zaandam bezorgde Albert Heijn al boodschappen thuis. Gewoon op de fiets. Inmiddels kunnen onze klanten al meer dan 25 jaar online hun boodschappen bestellen bij Albert Heijn. Die kunnen zij thuis laten bezorgen of ophalen bij een Pick Up Point. Klanten hebben op ah.nl de keuze uit ruim 21.000 producten van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall. Een online boodschappenlijst maken gaat snel en gemakkelijk. Bij het intypen van de boodschappen worden direct suggesties voor producten gedaan en eerdere aankopen kunnen eenvoudig aan het lijstje worden toegevoegd. Klanten die bestellen via hun iPhone of Androidtoestel kunnen gebruik maken van de handige barcodescanner of hun boodschappen inspreken. In de receptenvinder staan meer dan 18.000 Allerhande-recepten waarvan alle ingrediënten met één druk op de knop op de boodschappenlijst staan.