Zaandam,
09
mei
2019
|
07:00
Europe/Amsterdam

Female Cancer Foundation lanceert levensreddend natuurazijn ‘Miracle’

Limited edition natuurazijn vanaf 13 mei in schappen Albert Heijn

Samenvatting

De Female Cancer Foundation (FCF) zet op Moederdag een heel bijzondere natuurazijn in de schappen: ‘Miracle Life Saving Vinegar’. Dit natuurazijn redt letterlijk levens. Door ‘Miracle’ te kopen, doneer je aan de Female Cancer Foundation en help je baarmoederhalskanker de wereld uit. FCF wil met het lanceren van deze natuurazijn aandacht vragen voor haar strijd tegen baarmoederhalskanker in de derde wereld. Met een simpel en goedkoop middel als natuurazijn kan de Female Cancer Foundation namelijk jaarlijks honderdduizenden vrouwen testen en zo behoeden voor deze levensbedreigende ziekte. Miracle Life Saving Vinegar is alleen in de week na Moederdag verkrijgbaar bij Albert Heijn.

De Female Cancer Foundation heeft een zeer effectieve methode ontwikkeld waarbij vrouwen snel kunnen worden getest en geholpen aan (een voorstadium van) baarmoederhalskanker, de enige kankersoort die uitroeibaar is. Deze methode past FCF al een decennium met succes toe in Afrika en Azië. In de afgelopen tien jaar heeft de stichting al miljoenen vrouwen kunnen helpen. Op dit moment werkt FCF samen met de World Health Organization aan een actieplan om baarmoederhalskanker per 2030 overal ter wereld uit te bannen. Daarvoor zijn extra middelen nodig, waarvoor de organisatie met Miracle Life Saving Vinegar nu aandacht wil vragen.

Baarmoederhalskanker

De Female Cancer Foundation maakt gebruikt van natuurazijn om vrouwen te testen op voorstadia van baarmoederhalskanker. Door de baarmoederhals aan te stippen met natuurazijn, kleuren de ‘slechte’ cellen wit en zijn ze direct zichtbaar. Vroege signalering vergroot de kans op genezing, vertelt oprichter van de Female Cancer Foundation, gynaecoloog-oncoloog Prof. Dr. Lex Peters.

Elke twee minuten overlijdt er een vrouw aan baarmoederhalskanker. In Nederland krijgt iedere vrouw vanaf dertig jaar elke vijf jaar een uitstrijkje, maar voor die methode zijn helaas niet overal ter wereld de middelen of praktische mogelijkheden. Met de See & Treat-methode kunnen we de ziekte in afgelegen gebieden of sloppenwijken vroegtijdig signaleren en direct behandelen. Daarnaast kunnen we vrouwen dan ook voorlichten over de risico’s en het voorkomen van baarmoederhalskanker. Met een simpel middel als natuurazijn kunnen we vrouwen, hun partners en kinderen een hoop ellende besparen.
Prof. dr. Lex Peters, gynaecoloog-oncoloog en oprichter van de Female Cancer Foundation

Speciale vakkenvullers

Als aftrap voor de actie, zetten FCF-ambassadrices Eva Jinek en Jennifer Hoffman de nieuwe flessen Miracle persoonlijk in de schappen bij Albert Heijn. Miracle Life Saving Vinegar, speciaal voor deze actie ontwikkeld door natuurazijnproducent Burg Group en reclamebureau TBWANEBOKO, is verkrijgbaar voor € 1,50. De fles zelf is ook bijzonder. Deze is geblazen in de vorm van het vrouwelijk lichaam, waardoor hij een echte eyecatcher is in de keuken.

 

Boilerplate

Miracle Life Saving Vinegar

Deze limited edition natuurazijn is beperkt verkrijgbaar in de supermarkten van Albert Heijn.

Kijk voor meer informatie op: www.femalecancerfoundation.org.

Doneer direct via Tikkie: https://tikkie.me/pay/FemaleCance/4g5bnd9s0r8r7in3r0bg.