Zaandam,
09
december
2016
|
12:19
Europe/Amsterdam

Grootste foodfestival voor de feestdagen van start

3 dagen vol inspiratie tijdens tweede editie Allerhande Kerstfestival

Zien, proeven en beleven. Daar draait het om tijdens de tweede editie van het Allerhande Kerstfestival. Het Spoorwegmuseum in Utrecht is voor 9, 10 en 11 december omgetoverd tot een waar foodfestival in de sfeer van een kerstmarkt. In drie dagen tijd gaan maar liefst 36.000 bezoekers zich onderdompelen in de wereld van het kerstmenu. Van voorgerecht tot hoofdgerecht en van borrelplein tot grand dessert. Dit jaar zijn er nog meer proeverijen en workshops waarbij de specialisten van Albert Heijn, bekende chefkoks en culi’s je de slimme kneepjes van het vak leren. 

Vanmorgen werd het festival feestelijk geopend door algemeen directeur Albert Heijn Wouter Kolk en de Kerstman. ‘Het festival is dit weekend één grote ontmoetingsplek van klanten, leveranciers en onze medewerkers. Zij nemen je mee in de kwaliteit en rijke keuze van ons kerstassortiment. En neem van mij aan, de trots spat eraf. Het zijn de mensen achter de producten die van Albert Heijn ‘Appie’ maken. En dat is ook dé kracht van dit festival, hier komt alles samen.’, aldus Wouter Kolk.

Zien, proeven en beleven

Op ons Allerhande Podium draait het de hele dag door om koken, koken en nog eens koken. Daar geven diverse bekende chefs zoals Moshik Roth en Ron Blaauw demonstraties en maken we gerechten uit de Kerst Allerhande. In de Allerhande Keuken laten we je proeven wat er op het podium is gekookt. Ook kun je daar met al je vragen over het kerstmenu terecht bij onze chefs en culi’s.

Bij de meer dan 115 stands op het festival staan de kwaliteitsproducten van Albert Heijn centraal. Loop op het festival zeker even langs onze slager Jos, van zijn porchetta loopt het water je in de mond. Deze met de hand opgerolde varkensrollade is omwikkeld met spek. Zo weet je zeker dat de rollade mals en sappig blijft. Voor nog meer vleesinspiratie ga je naar onze speciale barbecuestand. Die is drie keer zo groot dan vorig jaar, niet zo gek want winterbarbecuen is helemaal hip. Bij een goed stuk vlees hoort natuurlijk een lekker wijntje. Onze wijnspecialist Spike Huisman laat je graag proeven van zijn nieuwe en bijzondere wijnen. Het sluitstuk van het kerstdiner is natuurlijk het dessert. Het plein met hemelse nagerechten is er niet een om over te slaan. Soesjes, taartjes, ijs. Het lekkerste voor het laatst! Mocht je meteen kerstinkopen willen doen? Dat kan in de speciale AH Kerstwinkel op het Borrelplein.

Zelf aan de slag tijdens het festival kan ook. Zo kun je met TV personality Miljuschka verrassende groentegerechtjes bereiden en vertelt Ilja Gort je alles over zijn wijnkasteel en leer je professioneel slurpen. Je kunt kiezen uit 50 demonstraties en workshops.

-einde bericht –

Festival facts:

Locatie: Het Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, 3581 Utrecht

Internet: www. allerhandekerstfestival.ah.nl

Openingstijden: vrijdag 9 dec t/m zondag 11 december van 10.00 – 20.00 uur

Entreeprijs: € 10,- pp, t/m 5 jaar gratis, 6 tot 18 jaar € 5,-