Zaandam,
12
juni
2019
|
10:14
Europe/Amsterdam

Hollandse aardbeien: vandaag geoogst, morgen in de winkel

Albert Heijn gaat voor vers. Dat begint al bij de jarenlange samenwerking met vaste boeren en telers. Samen met hen zorgt Albert Heijn dag in dag uit voor de allerbeste kwaliteit en smaak. De Hollandse aardbeien komen van Jo Verkuijlen waar Albert Heijn al 35 jaar mee samenwerkt. Tijdens de oogst selecteren hij en zijn medewerkers alleen de beste producten, die meteen op gekoeld transport gaan. Dus vandaag geoogst, morgen in de winkel. Bij aankomst in de winkel controleren speciaal opgeleide Albert Heijn-medewerkers ook nog eens de kwaliteit van de producten en ze zorgen ervoor dat alleen de beste en lekkerste producten in de winkels liggen. Ook geven ze handige tips over hoe de producten thuis het best vers blijven, bijvoorbeeld via de koelkaststicker.

Hoe komt de aardbei aan zijn smaak?
De aardbei begint als een bloemetje en ontwikkelt zich voort uit het gele middendeel van de bloem, dan wordt hij groen en groeit hij vooral in formaat. Wanneer hij groot genoeg is begint hij langzaam een rood blosje te krijgen en gaat hij afrijpen. Op dat moment ontwikkelen de suikers zich. Met name het licht en de temperatuur bepaalt hoe snel hij afrijpt. Wanneer het `s nachts niet te warm is dan rijpt hij `s nachts niet door en krijgt de aardbei uitgebreid de tijd zoveel mogelijk suikers te ontwikkelen. De lekkerste aardbeien krijg je wanneer het verschil in dag en nachttemperatuur groot is. De combinatie van fris en zoet, met een typisch aardbeien-aroma maakt de aardbei een echte traktatie.