25
juli
2022
|
11:01
Europe/Amsterdam

Kersenoogst in volle gang

Kersen bij Albert Heijn na oogst binnen 24 uur in de winkel

Samenvatting

De kersen van Albert Heijn zijn bij klanten favoriet zomerfruit. De kersen worden direct na de oogst in bakjes verdeeld en liggen binnen 24 uur in de Albert Heijn-winkels. De kersen komen van Nederlandse telers. Ook het seizoensfruit aardbeien en frambozen van Albert Heijn zijn van Nederlandse telers. Met hen werkt Albert Heijn samen in het Beter voor Natuur & Boer-programma.  

Het Nederlandse kersenseizoen duurt maar een paar weken en is nu in volle gang. Direct na het plukken worden de kersen gesorteerd en verpakt voor Albert Heijn. In de piek van de oogst is de afstand tussen de teler en de winkel erg kort. Kersen worden in de ochtend geplukt, in de middag verpakt en liggen de volgende ochtend in de winkel.   

Naast kersen is ook het overige Nederlandse zomerfruit vol in het seizoen en populair bij klanten. Denk aan aardbeien, frambozen en bramen. Deze verse producten worden geteeld door telers die gemiddeld al meer dan 18 jaar groente en fruit leveren aan Albert Heijn. De samenwerking is beklonken in het Beter voor Natuur & Boer-programma.    

Beter voor Natuur & Boer-programma 
Albert Heijn werkt binnen het Beter voor Natuur & Boer-programma samen met 400 Nederlandse groente- en fruittelers. In deze samenwerking staan onder andere duurzaamheid, innovaties en het verdienvermogen van de teler centraal. De basis is een gezonde prijs voor elke teler, in elk seizoen. Nu en in de toekomst. Samen investeren Albert Heijn en de telers in smaak, kwaliteit, innovatie, klimaat en biodiversiteit, vaak al generaties lang. Zo zorgen beide partijen ervoor dat zoveel mogelijk groente, fruit en aardappelen van eigen bodem komen. En laten Albert Heijn en de groente- en fruittelers samen de aarde beter achter.