Zaandam,
17
december
2015
|
00:00
Europe/Amsterdam

Kerstvoorbereidingen Albert Heijn in volle gang

10.000 schaaltjes bietencarpaccio per dag gemaakt

Zaandam, 17 december 2015 - Over een week is het alweer Kerstavond. Albert Heijn en zijn leveranciers werken met man en macht om 220 Feestfavorieten op tijd in de winkels te krijgen. Deze worden speciaal voor Kerst ontwikkeld en komen niet zomaar in het schap. Ze hebben allemaal een eigen verhaal. Bijvoorbeeld de bietencarpaccio, een frisse variant op de klassieke rundercarpaccio.

Bietjes zijn een echt Hollands product. Voor deze Feestfavoriet worden zowel rode als gele bietjes gebruikt. De gele biet is een oud ras, dat we een beetje uit het oog verloren waren met een wat lichtere smaak dan het rode bietje. De voorbereidingen voor de bietencarpaccio begonnen al in mei, toen de zaadjes de grond in gingen. De bieten zijn vervolgens flinterdun gesneden en worden verpakt in porties voor twee personen, samen met rucola, walnoten, rozijnen en een fris-zure dressing.

In verband met de versheid wordt de productie van de bietencarpaccio in een week tijd gerealiseerd. Tuinderij Vers in Brielle draait dan ook op volle toeren. In totaal worden er 55.000 van deze feestelijke voorgerechten gemaakt. Oftewel: 110.000 kleurrijke voorgerechtjes. Zie in bijgevoegde fotoreportage het productieproces van de bietencarpaccio - van ruwe biet tot feestelijk voorgerecht.

Persfoto