15
mei
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

Lokale topslagers krijgen plek op het schap met ‘Streeckgenoten’

De beste vleeswaren uit de streek nu ook bij Albert Heijn

Woenselse Berliner en Limburgs gebakken pastei? Waarschijnlijk niet bekend in heel Nederland, maar in Brabant en Eindhoven fietsen consumenten graag een rondje om voor deze vleeswaren van ambachtelijke kwaliteit. Vanaf vandaag krijgen ze ook bij Albert Heijn een plekje in het schap onder het label ‘Streeckgenoten’. De favoriete en meest populaire vleeswaren van topslagers uit de regio vind je bij Albert Heijn winkels in Limburg, Brabant en Zeeland, en zijn ook online verkrijgbaar. Later dit jaar volgen andere regio’s. Zo vind je het lekkers van dichtbij voortaan in je eigen Appie.

Ambachtelijke kwaliteit 

Vleeswaren zijn een belangrijk onderdeel van het boodschappenmandje. Bij Albert Heijn kun je dan ook kiezen uit een breed assortiment, dat vanaf vandaag in Limburg, Brabant en Zeeland verrijkt wordt met ambachtelijke vleeswaren van de beste slagers uit de regio. Stuk voor stuk producten met een jarenlange historie, en gemaakt volgens traditioneel familierecept. Ze zijn herkenbaar aan het nieuwe label 'Streeckgenoten'.

Mooie verhalen 

Jonge als ge het mar nie verder vertelt,’ zei de oma van slager Theo Beerens uit Eindhoven. Als zesjarige bleek hij het recept voor ‘Woenselse Berliner’ al te kennen, waar nu ook Brabantse klanten van Albert Heijn van kunnen genieten. Keurslager Rob van Velzen uit Zeeland geeft met gefilterd Oosterscheldewater een nieuwe smaak aan de Zeeuwse boerenham. Zijn ‘Scheldelander’ is straks bij Albert Heijn winkels in Zeeland verkrijgbaar. Jack Keulen in Hulsberg tot slot, verkoopt zijn specialiteit ‘Limburgs gebakken pastei’ in de supermarkt. Zijn familieslagerij maakt dit recept al 50 jaar op dezelfde unieke manier.

Wanneer?

Vanaf vandaag zijn de eerste regionale vleeswaren verkrijgbaar in Limburg, Brabant en Zeeland. In oktober wordt ‘Streeckgenoten’ landelijk uitgerold. Online zijn de producten voor iedereen in Nederland verkrijgbaar. Dus woon je als geboren Brabander nu in Groningen, dan kun je gewoon je favoriete regionale vleeswaren bestellen!