27
december
2023
|
08:30
Europe/Amsterdam

Maak de lekkerste gerechten met eten dat over is van kerst

Samenvatting

Eten over van het kerstdiner en geen idee wat te doen met je leftovers rollade, zalm, kalkoen of groente? Maak er een culinaire make-over van en serveer het na de kerstdagen opnieuw want weggooien is zonde en het voorkomt voedselverspilling. Albert Heijn geeft via de Allerhande volop inspiratie.  

Wat als je eten overhoudt na een feestelijk diner? Niet weggooien natuurlijk. Albert Heijn inspireert klanten aan de slag te gaan met de overgebleven lekkernijen en geeft tips en ideeën om met de carpaccio, vegagerechtjes of haricots verts een tafel vol borrelhapjes te maken voor de dagen na kerst.  

Aangeklede borrel 
Per jaar gooien we per persoon 34 kilo eten weg. Met wat slimme tips en trucs geef je de leftovers van kerst een culinaire make-over. Want het tegengaan van voedselverspilling is beter voor het milieu én de portemonnee. Combineer restjes van het ene gerecht met het andere en voilà; je derde kerstdagborrel is een feit. Ook kun je nog lekker koken met de leftovers of geef een mooi opgemaakt bordje aan iemand anders.  

Kijk hier voor een video hoe je een culinaire make-over maakt en hier voor nog meer tips.  

AH Overblijvers 
Minder verspillen en meer besparen, nu ook tijdens de feestdagen met een speciaal Overblijverspakket. Hierin zitten voornamelijk Excellent voor de feestdagen producten aangevuld met andere lekkere feestartikelen. Originele waarde van de producten is € 24,99 en de Overblijversprijs is € 7,95. Het pakket is beschikbaar in de week voor kerst tot en met de eerste week van 2024 en te reserveren via de AH app.