Zaandam,
21
januari
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Marktaandeel Albert Heijn 2015 gestegen naar 35%

Het marktaandeel van Albert Heijn in Nederland is gestegen van 34,1 in 2014 naar 35% in 2015, gerekend over het hele jaar (bron: cijfers Nielsen).

Albert Heijn kijkt terug op een mooi jaar. Een jaar waarin onze winkels hun rol in de buurt versterkten door het ontplooien van lokale initiatieven. Zo werkt een aantal van onze winkels samen met zorginstellingen om extra aandacht te besteden aan oudere klanten en verzorgden andere winkels talloze ontbijtjes voor basisscholen in de buurt. In de keten werden stappen gezet op het gebied van dierenwelzijn met de nieuwe Albert Heijn kip en de verduurzaming van verse zalm.

Klanten zagen in 2015 veel vernieuwing in ons assortiment en in onze winkels. We introduceerden de Allerhandebox en voegden lekker en vers assortiment toe in onze winkels, waaronder verse maaltijden en salades. We maakten als eerste supermarktketen in Europa mobiel zelfscannen op grote schaal mogelijk en openden een 100% zelfscanwinkel in Amsterdam.

We inspireerden klanten om een gezondere keuze te maken. De samenstelling van het assortiment is verbeterd en er zijn stappen gezet op het reduceren van zout en suiker. We lanceerden in 100 winkels een gezonder kassameubel en de Raad van Kinderen werd geïnstalleerd: een groep van 30 Zaanse kinderen denkt mee over het gezondheidsbeleid van Albert Heijn.

In onze winkels verrasten we klanten het hele jaar door met leuke spaaracties zoals de dierenplaatjesactie met Freek Vonk en de moestuintjes, waarmee heel Nederland aan het tuinieren sloeg.

Het jaar werd afgesloten met een gezellige feestmaand die in het teken stond van aandacht voor elkaar en vernieuwing. In samenwerking met stichting Goedzak werd in de Sinterklaasperiode een landelijke speelgoedinzamelingsactie georganiseerd. Kerst werd voor onze klanten een feest om nooit te vergeten. Met heerlijk assortiment, het eerste Allerhande Kerstfestival en een handige what's app service voor hulp tijdens het bereiden van het kerstdiner.