Zaandam,
19
november
2019
|
15:21
Europe/Amsterdam

Meer en herkenbaar vegan assortiment bij Albert Heijn

Vanaf deze week hebben Albert Heijn-winkels een apart schap met biologische vegan producten die bijdragen aan een bewuste leefstijl. Bovendien hangen er in alle andere schappen - bij ruim 600 vegan producten - speciale schapkaartjes. Door deze schapkaartjes zien klanten in één oogopslag welke artikelen vrij zijn van dierlijke ingrediënten en hoeven ze niet meer de ingrediëntenlijsten op producten te lezen.

Albert Heijn wil vegan toegankelijk maken voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Dat doet de supermarkt niet alleen in de winkel met behulp van de vegan schapkaartjes, maar ook op AH.nl met de veelgebruikte veganfilter.

Naast het vegan assortiment herkenbaarder te maken, breidt de supermarkt dit assortiment – vanwege toenemende vraag van klanten - ook steeds verder uit. Er worden 154 nieuwe producten geïntroduceerd en er is dus een apart schap met producten die volledig vegan en biologisch zijn. Deze producten passen allemaal in een bewuste leefstijl. Het meest in het oog springend zijn meer dan 50 verschillende noten, pitten, zaden, zuidvruchten en gedroogde peulvruchten die zo min mogelijk bewerkt zijn, met behoud van voedingsstoffen. Ideaal voor een dagje zonder vlees.

Vegan leefstijl
Veganisme is de levensstijl van mensen die geen dierlijke producten of dierlijke toevoegingen in hun voedings- en levenspatroon willen gebruiken. Voor klanten die veganist zijn of die vaker veganistisch willen eten, bleek het niet altijd makkelijk om te zien welke producten bij Albert Heijn veganistisch zijn. Daarin komt nu verandering: bij ruim 600 veganistische producten worden vegan schapkaartjes geplaatst.

Gezonder eten en leven
Albert Heijn heeft met ruim 950 winkels het grootste aanbod in lekkere, gezonde, duurzame en betaalbare producten en vult dagelijks zo’n vijf miljoen borden. Het doel: klanten en medewerkers helpen bewuster te eten en leven. Dit doet de supermarkt met een groot assortiment in verse producten, door te informeren over gezondere keuzes én door inspiratie te bieden voor een actievere leefstijl.